Няколко въпроса към… Бойчо Марев

2
Добави коментар
futsalmaniabg
futsalmaniabg

14 януари 2011 |
|
Сподели
|

Дни преди заминаването на националния ни отбор по футзал за Малта, ще зададем няколко въпроса на един от най-добрите футзал играчи в България – Бойчо Марев.

Неговата гледна точка като състезател, който е играл извън пределите на родината, ще бъде интересна за всеки почитател на тази игра в страната.

1. Г-н Марев, какви са очакванията Ви за предстоящите квалификации в Малта? Мислите ли, че можем да преодолеем предварителните групи?

– Първо, здравей на Futsalmania.bg! Редовно следя сайта и съм много доволен, че има място, където получавам информация и видео за футзал. Относно предстоящите квалификации, мисля че шансът ни е много минимален, въпреки равностойните противници! Проблемите в българския футзал са същите, както проблемите в големия футбол и спорта в България като цяло, което определя ниския процент за успех! Очаквам да се представим поне на прилично ниво, с оглед на подготовката и качествата на отбора, организация и т.н.

2. Какво знаете за нашите съперници? Как според Вас се развива футзалът в тези страни (Малта, Франция и Литва)?

– За съперниците не знам много, само някои клипове, които съм гледал в Интернет. Имам някаква бегла представа, но треньорите на националния отбор Венко Иванов и Иво Николов са се погрижили да намерят видео с мачове на противниците, така че съм сигурен, че ще разузнаем противника основно!

3.Няколко думи за обстановката около националния отбор, и атмосферата между момчетата?

– Обстановката в отбора е отлична, като изключим обичайните неволи с организацията. Всички сме приятели, били сме съотборници, както и противници, но тук в националния отбор сме сплотени. Няма скандали и сочене с пръст, типично по български. Опитваме се да помагаме на по – малките, единственият ни шанс да постигнем нещо е, ако сме сплотени и всеки даде повече от себе си.

4.Мислите ли, че с течение на годините националният отбор израства и става по-силен или е в застой?

– С течение на годините, националният отбор по футзал е в пълен застой и ако нещо положително се случи, то е само благодарение на персоналните усилия на някои хора, които работят и се борят със зъби и нокти да постигнат нещо! Едно и също се повтаря и се дават само празни обещания, даже ситуацията става по – зле, няма да влизам в подробности, но това е истината!

5.Мнението ви за състава и дали това е най-доброто, с което представителния ни тим заминава за Малта?

– По принцип са събрани най – опитните, не мога да кажа най -добрите. Мисля, че трябва да се викат млади момчета, които да израстват покрай нас, защото скоро те ще бъдат на нашето място и трябва да трупат опит с нас, а не след нас от нулата!

6. БФС прави ли всичко за вас и можете ли да се каже че за Вас остава да мислите само за играта?

– БФС прави минималното и всеки път се отчайвам, когато видя организацията, старата екипировка, недомислени неща, малко пари и аматьорско мислене. В повечето случаи Венко Иванов и Иво Николов се занимават с организацията, даже до колкото знам дават лични средства, което не е тяхно задължение. От скоро много силна фигура е Красен Кралев. Не съм много запознат, но разбрах, че много силна намеса и помощ за футзала като Председател на Комисията по футзал осигурява именно той и определено се чувства някаква закрила в негово лице!

7. Трябва ли и в България както в другите развити страни да има отделна организация отговаряща само за спорта футзал?

– Задължително е! Единственият ни шанс за успех и развитие е отделна футзал федерация, професионален футзал, наливане на пари от спонсори и хората, които обичат футзала. Това е единственото спасение, в което аз не вярвам и не мисля, че това ще се случи, но искам да е така!

8. Как ще се представи Гранд Про през втория полусезон? Започнахте ли тренировки?

– Ситуацията в Гранд Про засега не е добра, няма спонсор, отборът не тренира, водим преговори и продължаваме да търсим пари, като се надявам да има резултат до края на месеца. Аз вече казах, че отборът не е готов за някакъв подвиг и засега е важно да съществува, а по нататък ще мислим за нещо повече. Доволен съм от постигнатото през първия сезон!

9. Какво ще си пожелаете през новата година?

– Пожелавам си най – вече здраве и по – малко контузии, пожелавам си професионален футзал, пожелавам си и да се класирам за европейското първенство, което ще бъде в Хърватска и по – специално в град Сплит, където аз играх във висшата лига и имам много приятели. И естествено да пробвам новата им, невероятна зала.

Пожелаваме успех на Бойчо Марев и България!

zp8497586rq

zp8497586rq