Дийн Деблоа ще режисира „Как да си дресираш дракон 2”

8
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

За първи път миналата година студиото DreamWorks Animation успя да произведе филм, който се превърна в безспорен любимец на критиката и зрителите. Това, разбира се, бе „Как да си дресираш дракон”. Вече знаем, че фентъзи историята ще получи поне едно триизмерно продължение, а при евентуален успех епизодите могат да станат и дузина. Планиран е и телевизионен сериал, който ще се излъчва по Cartoon Network.

Все още не знаем подробности около бъдещите драконови проекти, но продуцентът на анимацията Тим Джонсън разкри първите детайли около втория филм.

Един от създателите на първия епизод – Дийн Деблоа ще напише и режисира продължението. „Мога да ви уверя, че това ще е по-мащабен филм. Всички са ужасени от подготовката. Имахме голяма среща преди две седмици и сега се опитваме да измислим как точно ще разкажем тази история”, обяснява Джонсън.

Според него премиерата на „Как да си дресираш дракон 2” ще бъде през есента на 2013 г. Така DreamWorks има по-малко от три години за завършването на епизода. Това време е недостатъчно за производството на оригинален филм, макар че за продължение времето ще стигне. „Обикновено ни трябват по четири години или повече, за да изградим нов проект. А по-голямата част от това време е свързано само с концептуална работа. Да открием света, неговия дизайн, да проверим визията, как взаимодействат цвета и светлината. След като си направил първия филм, ти определено си решил част от тези проблеми и можеш да действаш по-бързо”, коментира пред BadTaste.it Тим Джонсън.

Фактът, че Дийн Деблоа ще се завърне към продължението звучи доста успокояващо. Наистина се надявам от DreamWorks Animation да не посрамят първия си наистина добър филм. Ще следя темата изкъсо…

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂