Е, няма такава държава!

137
Добави коментар
naskoki
naskoki

Е, наистина няма друга държава като България!

Ха, кажете нормално ли е един килограм домати в Брюксел да излиза 1,40 лв., а у нас да го купуваме за 3,40 лв.?

„Дори и в Гърция е по- евтино, макар че хората там не спират да протестират. Там кило пържоли  излиза около 5-6 лева, а ние като най- големите балъци плащаме над 8,50“, негодуват хората в магазин от голяма хранителна верига.

Колкото и невероятно да звучи това е факт-  насред зимата германецът купува ябълки и домати по- евтино, отколкото българинът, за когото тези продукти са уж традиционно производство.

В една от държавите с най- високи доходи в ЕС много от стоките са със значително по- ниски цени, отколкото у нас.

Например прясно изпечените питки за сандвичи у нас струват минимум между 24  и 30ст., а в немските супермаркети са по 10 евроцента. Кутия таблетки за съдомиялна машина тук се продава за 12 лв., а в магазина в Германия е 3,75 евро, което както и да го смятаме е малко под 7,50 лв. Омекотител за дрехи у нас струва 6- 7 лв., в немските магазини се предлага за 1,85 евро, или 3,60 лв за 2 литра и т.н. и т.н.

Напоследък стана практика пътуващите българи зад граница да се връщат вкъщи вместо с подаръци за семейството си с претъпкани сакове с храни, перилни препарати и стоки за дома.

Заради големите промоции пък почти цяла Югозападна България се изнася през уикендите на пазар в Гърция. Оттам сънародниците ни си купуват  от бельо, през зехтин и маслини до перилни препарати и мебели.