Биография

13
Добави коментар
ivo_minchev
ivo_minchev

История

Група ROCKADA е създадена в град Русе, на 8 септември 2006 година. Идеята се ражда съвсем спонтанно, след няколко рок-купона в клуб “Рокада”. Това бяха едни от онези събирания на различни музиканти на една сцена, които просто си свирят, забавляват се и се стараят да свирят дотолкова добре, че да не изгонят посетителите на заведението. След третия гиг Ники Хараламбиев, Иво Минчев, Росен Димиров, Владо Караджов и Пламен Петков се събраха и кръстиха групата си на заведението което ги събра. Първото участие на новосформираната група беше само седмица по-късно на фестивала в гр. Разград (виж тук). Микрофона вече си поделят Карел Маринович и Владо. Малко след това обстоятелствата изпращат Владо далеч от Русе и той напуска групата, но не и сърцата им. В търсене на нов вокалист, четеримата приятели попадат на Йордан Минчев, а малко по-късно Цецо Анастасов-The Animal (група Попокатепетл) е покакен за фронтмен на рокаджиите. След много яки купони през август 2008 се налага Цецо да напусне Rockada. Причината за това е личната му ангажираност. Групата с мъка се разделя с фронтмена си. На негово място застава Симеон Николов. Монката е с голям опит в музиката зад гърба си. Той предава един друг блясък на групата.

Разпад

В края на 2012 г. Симеон Николов напуска групата. Той основава The Chopurs и става техен басист и вокал. Малко след това, Пламен Петков също прекратява участието си в Rockada с обяснението, че ще се отказва от музиката и продава барабаните си. Росен Димитров също напуска вече разпадналата се група и се присъединява към The Chopurs, където свири на клавишни и тромбон. Така окончателно Rockada се разпада.

Възстановяване

След официалното спиране на съществуването на Rockada се налага участието на музикантите в концерт, за който са опели ангажимент още в пълен състав. Останките от Rockada (Иво Минчев и Николай Харалмбиев) канят членовете на оригиналният състав за това участие, но поради други ангажименти те отказват. Тогава Ники и Иво събират сборна формация, която кръщават Rockada само за участието. Основен вокал е Ники Хараламбиев. В групата взимат участие Николай Ганчев (китара) и Николай Николаев (ударни). След успешното участие през юни 2013, музикантите решават да продължат да свирят в този формат (две китари, вместо клавир и китара). За съжаление барабанистът не продължава с тях, поради голям брой музикални ангажименти с Claymore и Anegdot. Това отново връща групата в “първи клас”. Бяха направени няколко проби с други барабанисти, но без утвърден титуляр. Това до лятото на 2014 г., когато групата прави пробни репетиции с Валентин Икономов. Вальо много добре пасва на групата. Това дава надежда за съществуването на русенската банда. Много скоро се задава и първото участие, като Rockada канят за фронтмен стария си вокалист Цецо Анастасов-The Animal. Той прекрасно отговаря на новия по-тежък музикален стил на Rockada.

Нашите цели

Група ROCKADA винаги е имала една единствена цел – КУПОН ДО ДУПКА. Никой от нас не живее с идеята да печелим пари от това, и че за 4 години ще се издадем 5 албума, които ще се продават в милионен тираж и т.н. Просто се забавляваме – без договори, без сериозни уговорки и грандиозни планове за бъдещето. Изкачваме се едно стъпало нагоре и чак тогава поглеждаме към следващото. Ако ни хареса това, което е там – изкачваме се нагоре. Всички членове на ROCKADA работят в съвсем други сфери и въпреки, че никой от нас не гледа на групата с професионално око, звука и сработката стават все по-яки. Rock’n roll forver!!!

Нашата рецепта за успеха

Всичко се базира само на едно – ПРИЯТЕЛСТВОТО. Едно от най-важните условия за да върви добре “работата” е да можеш да си пиеш бирата с човека с когото излизаш на сцена, да ни е кеф да сме заедно, да се чувстваме близки. Тогава магията става истинска и взривоопасна. Тогава просто стъпиш ли на подиума, “пада ти пердето”, свириш като за последно, даваш всичко от себе си, подаряваш това удоволствие на колегите си и на публиката, която като че ли се зарежда с тази емоция и я връща обратно към сцената.