Бисквитена торта Ежко-Бежко | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

7
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Бисквитена торта Ежко-Бежко
От: ГАСТРОНОМ

Повод:

 

Прочетено: 3088
Оценка: 6.00
Препоръчано: 1

3-4 пакета обикновени бисквити
1 пакетче масло (но не тези от 125гр, а примерно около 250гр)
около половин литър прясно мляко (може и малко повече)
пудра захар (около 2 чаени чаши)
1/2 чаша смлени орехи
захар 1 ч.ч
ванилия
2 шоколадови пръчици за поръсване
бадеми

 

Бисквитите се начупват на парченца. Захарта и прясното мляко се кипват и с тях се заливат натрошените бисквити и орехите. Не слагайте наведнъж всичкото мляко, а доливайте постепенно. Разбъркайте и внимавайте да не стане рядко. След това направете крем от омекналото масло и пудрата захар. Разделете крема на две части. Едната част добавете към бисквитите, а другата оставете за намазване отгоре. С ръце направете формата на таралежа и оставете да се охлади за малко. Намажете с останалата част от крема. Може да се използва и течен шоколад за намазване на сместа отгоре. За очички могат да се използват малки черни бонбони, плод от тъмно сладко или друго с подобна форма и цвят, аналогично за носа – розов или червен бонбон или плод от сладко.
Бадемите се заливат със студена вода и се кипват. Като заврят вземете един и вижте ще можете ли да обелите кожата му. След това ги обелете и нарежете на лентички. Запечете до порозовяване. После ги забождайте върху „гръбчето“ на таралежа и поръсвате с шоколадови пръчици.
Рецептата е от BG-Mamma.com. Благодарим на Мирена Тодорова, че я сподели с нас в страничката Аз обичам сладко.
Снимка: Femme
 
РЕКЛАМА
Искате да зарадвате своето дете с оригинален подарък? Измислете му сами тениска с оригинална щампа! Може да изберете от богатия каталог или да предложите своя картинка или текст ТУК

 

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ