Каква пудра да изберем?

4
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Днес ще научим всичко, което трябва да знаем при избора си на пудра за лице.

Защо се нуждаем от пудра? Кожата ни непрекъснато отделя естествена мазнина, и с цел да  избегнем лъщенето по лицето ние прибягваме до използването на пудра, като по този начин кожата става кадифена и матирана.

Важно е да знаете, че пудрата се нанася върху предварително нанесен тонален крем, така пудрата няма да се размаже по кожата ви.

Но дори и да не използвате основа, пудрата ще даде на лицето ви блясък и свеж вид.

Как да изберем пудра за нас? В козметичните магазини има богат избор на пудри, сенки и марки, марки, марки….

Има  едно основно правило – внимателно подбирайте козметиката си, тя трябва да е съобразена с качествата на вашата кожа!Различни марки предлагат така наречените полезни пудри, като имат минерално съдържание, както и различни хранителни добавки.

Първият вид пудра, която ви предлагаме е на Chanel. Пудрата е на прах и има идеално покритие с комбинация с тонална основа. Недостатъка на пудрата от Chanel – не е удобна за носене.

Вторият вариант е компактна пудра отново от Chanel. Идеален вариант за дамската ви чанта, така пудрата ще бъде винаги с вас.

Третия вариант пудра съдържа  лечебна кал, но тя не е особено подходяща за светла кожа! Също така пудрата от този тип може да се ползва и като руж за да подчертае тена на лицето!

Пудра във формата на цветни топки отразява светлината доста добре, но трябва да се прилага рядко.

И накрая  бих искала да подредим в класация най – добрите марки на тонални кремове и пудри:

1. Shiseido
2. Lancome
3. Givenchy
4. Estee Lauder
5. Yves Rocher
6. Christian Dior
7. Yves Saint Laurent
8. Clinique
9. Guerlain
10. Faberlic
11. Chanel

При избора на пудра също да не забравяме, че ако използвате тонален крем, то тогава е необходимо да бъдат от една цветова гама и тон!
Много жени погрешно смятат, че пудрата запушва порите и следователно се появяват проблеми с кожата. Тоналната основа предпазва кожата от пудрата, същевременно защитава лицето от прах и мръсотия и разбира се, да не забравяме основното правило: задължително вечер да почистваме лицето от грима!
Бъдете красиви!
Автор: Ани Минева