Вярвате или не в чудеса?

13
Добави коментар
assen_l_s
assen_l_s

                                                          Ако чудесата се случват всеки ден ще се слеят в сиво еждневие

На какво се дължи фактът, че мнозина измежду нас не вярват в чудеса? Причината основно се корени в материалната нагласа на съвременното общество. Искаме материални придобивки, които да постигаме без да полагаме усилия за тях. Да се мечтае за просторна къща с басейн и гараж с предпочитаната марка автомобил е полезно и задължително упражнение ако искаме един ден това да ни се случи. Между мечтите и придобиването на тези материални блага обаче, стоят целеполагане, сериозни намерения, отдаване на енергия от нас самите и действия. Едва тогава мечтата се превръща в реалност, като отплата за нашето усилие. За съжаление не липсват хора, живеещи с идеята, че един ден ще се събудят от сън и ще се окажат собственици на всичко описано. Понеже никой не е застиган от такова чудо освен в приказките, ние спираме да вярваме в чудеса. Ако някой реши да подскаже, че удрянето на джакпот позволява да ни се случи точно това, препоръката ми е късметът да не бъде бъркан с чудесата.

За постигането на материални блага се изискват физически ресурси, които са ограничени на нашата планета. Колкото по-редки са те, толкова по висока цена ще имат. За да бъдат превърнати в продукти и услуги е нужно да бъде положен труд, който също си има цена. Следователно безвъзмедното им придобиване не е в унисон природните закони. Поради тази причина се съмнявам природата да толерира чудеса, свързани с материални придобивки.

Не случайно в чудеса вярват именно хора с извисена духовност. Те са се научили да черпят от духовните ресурси, които са неизчерпаеми. Знания, опит, положително отношение към света и любов са една малка част от тях, които ни помагат да привличаме към нас още повече и духовни и материални блага.

Промяната в нас самите, прозренията за истинските неща в живота правят  чудесата възможни и достъпни. Достатъчно е само да разберем, че ако искаме много пари или нещо друго материално, е важно да придобием първо знания и опит. Тези, които са готови да се преборят със собствения си мързел и външните фактори ще ги получат. Съществуват хиляди начини за постигане на материално благоденствие. Всеки сам избира кой е неговия път.

За щастие на всички ни през последните дестилетия науката успява все по-категорично да докаже, че материалното и духовното са едно и също нещо с различна форма. Когато ежедневно започнем да се досещаме, че духовният ни свят е пропит от енергия и, че именно тази енергия е другото състояние на материята, става доста по-лесно да открием логиката на това как чудесата могат да се пренасят от духовния в материалния свят. Остава само нашата лична преценка кои от моментите на щастие да наричаме чудо.