Как да си направите сами перфектен грим на очите

11
Добави коментар
borkiss
borkiss

Как да си направите сами перфектен грим на очите

Широко разпространено е мнението, че изкуството на поставяне на грим не изисква специални умения и способности. За много жени, гримирането означава да направят очите си по-изразителни със спирала, да си сложат червило, руж и сенки. Нека не забравяме обаче, че гримирането е изкуство, което трябва да се остави в ръцете на професионалистите, които притежават усещане за цвят и хармония.

Благодарение на нашите съвети, вие също можете да научите как да гримирате като професионалист, как да подчертавате очите, правейки ги по-изразителни и привлекателни.
И така, какво трябва да знаете за перфектния грим на очите:

Очна линия

Добра новина за любителите на ярки цветове – на мода са очните линии в различни цветове, включително и с металически оттенък. Също така, на мода са очни линии и сенки за очи в цветове като тюркоаз, слива, лилаво, златно и зелено. Но неоспоримо, на първо място остава класическият черен молив за очи.

Опушени очи

Използвайте няколко нюанса на сивото като ги прелеете върху клепача, за да постигнете ефекта „опушени очи“. Нанесете сенките с тънка четка и ги размажете с малка гъбичка. Не забравяйте да подчертаете сгъвката на клепача с по-тъмен цвят, преливайки го с останалите сенки. Поставянето на сенките след слагането на молив или очна линия ще направи погледа ви по-мек. Ако пък искате по-драматичен вид, нанесете молива или очната линия след сенките.

Котешки очи

Първо се нанасят ярки сенки (тюркоазено, синьо, зелено, жълто) по целия горен клепач. След това с друг цвят с четка се прокарва тънка линия по скъвката на клепача, от началото на окото – към слепоочията. Ако силният, ярък цвят на сенките не ви допада, той винаги може да бъде смекчен като внимателно го размажете с чист апликатор.

„Кукленски“ очи

За да направите погледа си по-изразителен, поставете сенки в цвят теракота под веждите. За широко отворени „кукленски” очи, сложете бял, перлен молив върху горните и горните клепачи и поставете очна линия в основата на миглите.

Малки тайни:

Не забравяйте, че тъмните оттенъци на сенките визуално правят окото по-малко, а светлите – точно обратното, те го карат да изглежда по-голямо.

Не оставяйте миглите да стоят по-ниско от вътрешният ръб на окото – те ще направят очите ви визуално по-малки, отколкото са. Винаги използвайте качествена спирала, която повдигайки и извивайки миглите ви, ще направи очите визуално по-големи.

Поставяйки очната линия по-близо до линията на миглите или дори директно в основата на миглите, вие ще се отървете от една досадна бяла линия, която остава между миглите и ги кара да изглеждат по-редки.

Когато очертавате очите си с молив, не забравяйте да подпрете своя лакът върху твърда повърхност. Така ръцете ви няма да треперят и ще успеете да направите идеална линия от първия опит.

Използвайте уред за извиване на миглите – с него ще ги повдигнете и ще им придадете форма. След това нанесете спирала. Ако искате да увеличите визуално миглите си и да изглеждат по-обемисти, поставете черен туш в основата им.

Източник: ХОЧУ – Женский журнал