Модерните дамски палта за сезон Пролет-Лято 2011

4
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

През сезон Пролет-Лято 2011 актуалните модели дамски палта не могат да се класифицират само в една категория. Те са изключително разнообразни и като стил, и като цвят.
Какво палто да изберем през настъпващия сезон? Бяло; дълго; лятно; в ярки цветове; с колан; от коприна; с принтове; тренч; в етно стил…? Дамските връхни дрехи, актуални през сезон Пролет-Лято 2011 са преди всичко леки и ефирни – повече от подходящи за топлата пролет или прохладните дни на лятото. Нека видим тенденциите:
Бяло палто
Christian Dior. Altuzarra. Ralph Lauren. Frank Tell. Dries Van Noten
През настъпващия сезон белият цвят ще бъде ултрамодерен. Тенденцията не подмина и връхните дамски дрехи. Най-актуалните модели са с дължина до коляното, леко вталени и с голяма яка, а също така и тези без ръкави. Но ако това не е Вашият стил, не се колебайте да се обзаведете с палто/жакет по Ваш избор – само да е бяло 😉

Ярки цветове

Dries Van Noten. Z Spoke by Zac Posen. Salvatore Ferragamo. Louis Vuitton. Peter Som.
Ярките цветове са особено актуални за Пролетта и Лятото на 2011 и в ранната пролет, изборът на палто в наситен цвят ще бъде повече от удачен избор. Дамата, облечена във връхна дреха в ярки краски винаги е незабравима, а освен това наситените нюанси приповдигат настроението.
Освен класическите модели, се забелязва и тенденцията на облекла в азиатски стил, които присъстват в повечето дизайнерски колекции за тази година.
През настъпващия сезон на мода ще бъдат такива цветове като оранжево, синьо, розово, жълто и техните специфични оттенъци, подробна информация за които можете да видите ТУК.

Дълги палта

Bensoni. Donna Karan. Salvatore Ferragamo. Michael Kors. Chanel
Дългото палто винаги изглежда особено стилно и изискано, ето защо то няма как да бъде пренебрегнато. На мода през предстоящия сезон ще бъдат дългите палта с класическа кройка и основно в класически цветове – бяло, сиво, бежово, черно. За по-смелите дами са предложенията в млечно оранжево и бледо лила. Интересна тенденция е завръщането на „намачканите“ платове, които дълго време бяха пренебрегвани от дизайнерите.

Летни палта

Julien Macdonald. LWren Scott. Oscar de la Renta. Ports 1961. Dolce & Gabbana
Смело можем да кажем, че дизайнерските предложения за летни палта са повече от чудесни! Избор можете да направите между такива женствени платове като органза, коприна, сатен, дантела, но също така и лен, и фино плетиво. Актуалните модели са с дължина до средата на прасеца или стигащи до коляното.
Лекото палто е един чудесен избор за прохладните дни и нощи на лятото, не го пренебрегвайте!

Палта с принтове и обшивки

Dolce & Gabbana. Oscar de la Renta. Missoni. LWren Scott. Christopher Kane
Ето това е предложение за дамите, които в никакъв случай не обичат да се сливат с тълпата. Рисунките и принтовете върху облеклата са актуални не от вчера, но през настъпващия сезон те смело навлизат и във връхните облекла – по-ярки и впечатляващи от всякога.
Модерните палта от този тип ще бъдат с рисунки в източен стил; етно обшивки и флорални принтове. За екстравагантните дами са предложенията палта, тип „кимоно“ или в „индиански“ стил.

Коприна и сатен

Marc Jacobs. Lanvin. Louis Vuitton. Isaac Mizrahi. John Galliano
Коприната и сатенът са най-актуалните платове за предстоящия сезон. Ето защо, ако изберете палто от такъв плат, независимо от модела и дължината на дрехата, можете да бъдете сигурна, че сте в крак с настоящата мода на 100%.

Палта, допълнително пристегнати с колан

Burberry Prorsum. Dries Van Noten. Hermes. Marc by Marc Jacobs. Jean Paul Gaultier
Тенденцията от 70-те и 80-те години, когато връхните дрехи се пристягаха с допълнителен колан отново е на мода.
Заложете на контраста в цветовете и материите. Например: синьо палто от коприна с кожен колан в жълт цвят или ленено палто в комбинация с лачен колан.