Как да доживеем до дълбока старост?

4
Добави коментар
izida
izida

Как да доживеем до дълбока старост?

admin+
13 февруари 2011

Статистиката през последните години, става все по-тревожна. Всяка година в България умират хиляди хора от рак, разболяват все по-млади хора. Всичко това ни кара да се замислим сериозно над здравето си.

Каква е тайната на дълголетието?

Редовните прегледи и изследвания са първата крачка. Всяко заболяване, открито в ранен стадий е лечимо. Ежегодните гинекологични прегледи са желателни за жените, както и прегледите на гърдите. Не трябва да се пренебрегват и посещенията в стоматологичните кабинети веднъж в годината, не само заради доброто състояние на зъбите, а и за ранно откриване на рак на устната кухина.

Злоупотребата с алкохол и никотин са другите противници на дълголетието. Активният начин на живот, здравословното меню и приемането на витамини и минерали ще увеличат шансовете ни да доживеем до дълбока старост. Всички знаем за вредата от пържените храни и тези увеличаващи холестерола. Излагането на слънце не трябва да е в интервала между 11-14 часа през летните месеци.

Стресиращият и напрегнат начин на живот е враг на дълголетието. Добрият и пълноценен сън може да бъде най доброто лекарство, много често безсънието може да предизвика главоболие.

Редовните разходки на чист въздух, пиенето на много течности, доброто настроение и позитивната нагласа ще ни помогнат да се преборим с годините.

Орехите намаляват вероятността да се разболеем от диабет, а кориандъра понижава холестерола. Грубо смляното брашно предпазва от инфаркт, а куркума действа противовъзпалително.

Наднорменото тегло затруднява дейността на сърцето. Статистиката сочи, че голям процент от смъртността се дължи на затлъстяването.
Наличието на повече плодове и зеленчуци в менюто, ограничаването на пържените и вредни храни, съчетани с физическа активност са нашия ключ към дълголетието.

ВАЖНО: Ако публикацията Как да доживеем до дълбока старост? ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Етикети: алкохол, диабет, дълголетие, заболяване, здравословно меню, зеленчуци, инфаркт, наднормено тегло, никотин, рак, рак на устната кухина, сън, холестерол, храни

loading…

Здраве.вс препоръчва и: