10-те най-щастливи страни в света – тема за Светът – Idi.bg

78
Добави коментар
tao
tao

Преди няколко години група изследователи от университета в Лестър (Великобритания) извършили подробно проучване. Целта била да се открият географски местонахождения по целия свят с максимален брой щастливо население. Те използвали няколко източника, за да се снабдят с достатъчно факти и данни, сред които били CIA (Книга с факти за света на ЦРУ) и ЮНЕСКО. Като краен резултат се получили следните страни, които се считат за най- щастливи в света.

Дания

Дания се е прославила със своята снизходителна и мека политика, която  легализира дрогата и проституцията. Страната е известна още с прекрасна архитектура, отлична кулинария и традиционно гостоприемство към всички чуждестранни туристи.

Швейцария

Вероятно заради шоколада, превъзходната кухня или поради непрестанната “ефективност“ на всеки и всичко, започвайки от часовниците и завършвайки до превозните средства, не само жителите на Швейцария, но и всички останали се ползват от всичко, което е швейцарско. Швейцария е една от най-често посещаваните туристически дестинации в Европа.

Австрия

Австрия е обявена за една от най-щастливите страни може би заради традиционната кухня, живописна красота или подобряващата се техника. Многобройните туристи винаги са топло посрещани от местните и са добре дошли.

Исландия

Като изключим, че през голяма част от годината Исландия  тъне в тъмнина, страната е  популярна с приветливи и приятелски настроени граждани, както и с щастлива атмосфера. Туристите се забавляват с множеството развлечения, които страната им предлага –от  горещи извори до култура, която включва и забележителен брой публикации и книги.

Бахамските острови

Страната притежава отлични климатични условия, силна финансова система и зашеметяващи квартали, които допринасят за комфорта  на гражданите и туристите.

Финландия

Въпреки че страната е с недоразвит потенциал, тя притежава изумителни пейзажни гледки. Нещо повече – тя предлага на туристите директен достъп до модерния живот, което разграничава начина на живот на  гражданите на Финландия. Туристите се възхищават на великолепието на страната, което я прави сред най-популярните туристически дестинации в света.

Швеция

Швеция е ежегодна атракция за туристите, благодарение на своите очарователни градове, изключителни храни, просторни паркове  и салони за масаж- всеки и всичко допринася за това  Швеция да е едно от  най-щастливите места в целия свят.

Бутан

Великолепието на Хималаите прави много от жителите щастливи. Зашеметяващите природни гледки са само част от очарованието на тази страна. Бутан омагьосва своите туристи и с културата и обичаите, които се свързват с това кралство.

Бруней

Бруней е богата земя, известна с изобилието си от петрол и липсата на данъци. Гражданите на тази страна водят спокоен начин на живот и с ентусиазъм приветстват чуждестранните туристи.

Канада

Канада се счита за втората по големина страна в света. Тя е най-голямата страна в Северна Америка. Канада е популярна по цял свят със своите величествени пейзажи и уникална култура. Освен това е главна туристическа дестинация. Считана е за една от най- богатите държави в света. Местните жители са изключително дружелюбни и гостоприемни.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 5864 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност