Кашлица, Суха Кашлица, Кашлица лечение, Лечение на Кашлица / Pharmacy-bg.com

1
Добави коментар
Ellyah
Ellyah

Кашлицата не е болест а симптом, благодарение , на който се изкарват секрет от дихателните пътища. От най-голямо практическо значение е тютюнопушенето, което причинява кашлицата т. нар.тютюнджийска кашлица, както и тежките последици на тютюнопушенето- белодробен емфизем, бронхиектазии.

Кашлицата е важен признак преди всичко за заболяванията на дихателната система, но може да се срещне и  при болести  на сърцето, а в редки случаи може да бъде и психогенно обоснована. 

Кашлица Видове

Кашлицата може да бъде суха – без вадене на храчки при ларингит, трахеит и някои белодробни заболявания. Може да бъде влажна, болният да вади различни по вид и количество храчки. Такава кашлица се среща при  бронхит, пневмония, бронхопневмония, белодробен абсцес. Освен това кашлицата може да бъде дрезгава, лаеща или пристъпна. Храчките могат да бъдат слузни или гнойни.

Още по темата Кашлица – Симптоми и Лечение на Кашлица с БилкиТуберколоза при ДецаКълновете – здраве в една шепаЛарингит – Възпаление на ларинкса. Остър ларингит. Хроничен ларингитДрака  Кашлицата – Причини

Не всяка кашлица е израз  на тежко заболяване. Най-често кашлицата се среща при остро възпаление на горните дихателни пътища и може да премине и, без лечение. Въпреки това на нея не трябва да се гледа с пренебрежение, защото сравнително лекото заболяване, на което тя е израз, може да се усложни.

Кашлица – Лечение

Лечението е медикаментозно