Скандал с песента на Рут Колева в „БГ Евровизия 2011“

2
Добави коментар
Desii
Desii

В отворено писмо до медиите, от „Виталити Мюзик“, официален продуцент на Рут Колева, се обявиха срещу негативната кампания, подета срещу песента на младата изпълнителка, с която тя се състезава на „БГ Евровизия 2011“.

Публикуваме отвореното писмо, за да можете вие, читателите на Kafene.bg да разполагат с цялата информация по скандалния случай:

„Скъпи колеги,
В последните два дни ставаме свидетели на една недобронамерена кампания, която цели да дискредитира песента на Рут Колева „Fever” за българския конкурс Евровизия 2011г. За съжаление, главното което постига тази кампания е тягостно усещане в самата Рут, което може би е една от целите на хората, които са разпространили невярната информацията за плагиатство. Самата Рут ни сподели, че това я мотивира да представи себе си във възможно най-добрата светлина на предстоящия финал.
   
Искаме да ви уверим, че новината изнесена за песента няма нищо общо с истината! Песента е писана от Rachel Row и KiNK и е абсолютно оригинално произведение, което не би могло да бъде сравнявано с посочената песен на Sonny J. От години Vitality music се опитва да налага нови тенденции в българската поп и рок музика чрез нови оригинални композиции и „Fever” е поредното доказателство за това.

Радваме се,  че организаторите на конкурса  БГ Евровизия приемат компрометиращите новини с огромно разбиране и доверие към нас като продуценти и към създателите на “Fever”. “Академията не е сезирана и    дори няма да бъде предприета проверка” – коментираха от БНТ.
Искаме да изкажем огромното си разочарование от неуважението към таланта на Рут и тази явна проява на недобронамереност в опит да бъде   подценено създаването на съвременна българска музика. Тя е част от българската култура и ние не разбираме хората, които я подценяват.
  
Нашата компания застава безрезервно зад Рут и заедно с екипа ще направим всичко тя да се представи блестящо на 23.02.2011г. , когато е финала на БГ Евровизия!“

Рут Колева с „Fever“ печели българската Евровизия