SEO оптимизация-информация и статии за SEO: SEO оптимизация

4
Добави коментар
svetlin1979
svetlin1979

 Топ 5 митове в сферата на SEO

1.Технологиите на машините за търсене се развиват прекалено бързо:не мога да смогна!

Вярно е ,че технологиите им се развиват бързо,но основната концепция на SEO оптимизацията не се е променила:създаване на интересно и ценно съдържание,предлагано от добре проектирана и разработена инфраструктора.Ако направите само това,вече сте свъшили повечето работа.Най-основното е и най-важното!

2.Регистрирането на уеб сайт във всички машини за търсене отнема цяла вечност.
Да,може сами да регистрирате сайта си,но дори да не го направите,има голям шанс машините да го индексират сами.Затова е достатъчно само един път да регистрирате главните си страници.

3.SEOоптимизацията е опасна и може да доведе до изваждането на сайта ми от машините за търсене.
Наистина има хора,които все още се опитват да мамят машините,но основното в успешната стратегия за SEO е създаването на добре оформен,полезен сайт.Ако тои е полезен и лесен за потребителите,имате голям шанс да получите висок ранг.

4.Метатаговете keywords и description са най-важната част от SEO.
Дори това да е било така преди много години,тагът keywords в момента е практически мъртъв,а description е много по-маловажен от самото съдържание и структора на страниците и сайта.

5.Резултатите от SEO се проявяват бързо.
Никои не отрича,че SEO оптимизацията отнема време,но ако се правиправилно,отплатата може да бъде огромна и да върне инвестираното многократно.Създайте си ежемесечен процес за оценка на резултатите.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Как не се прави SEO

Няколко неща , които  НЕ трябва да правите , когато оптимизирате сайта си за търсещите машини .

1.  Ако сайта ви е нов , и още няма контент  не слагайте реклами на google (adsense ). Обичайна практика е google да поставя такива сайтове в сандбокса , за около месец.
   2.  Inbound линковете , наистина са от значение за търсачките , но трябва да бъдат подбрани . Не може да направите няколко сайта и да ги линкнете един към друг – google не обича линк фермите и сателитките .
   3. Социалните отметки са добра възможност за таргетиран трафик , но някои от тях са „no follow“  , можете да ги избягвате
   4. Не линквайте прекалено много към вашия сайт , Голяма вероятност има Google да реши , че това е Dublicate Content .
   5. Избягвайте прекалено много ключови думи . Най-добре след проучване , изберете една или две ключуви думи и оптимизирайте сайта си за тях .
   6. НЕ използвайте невидим текст . Избягвайте текста да има същия цвят като фона ви  , или по-някакъв начин да криете текст  . Тази техника определено вече не работи и ще си навлечете деиндексация .
   7. Истина е ,че Google не обича динамични страници , които съдържат в адреса си символи като „&id=“ и „?“ . Опитайте се да промените кода на страницата , така че да станат „приятни“ за търсещите машини .
   8. Стойте настрана от оферти от типа на : 1000 Беклинка за 1 ден . В повечето случаи се касае за Black Hat СЕО техники и автоматизирани програми
   9. Внимавайте в страницата ви да няма прекалено много линкове . Google съветва да нямате повече от 100 .
  10. Не използвайте автоматизирани програми за добавянето в социални мрежи или директории . Някои нарушават правилата  и само ще ви навредят .
  11. Когато събирате реципрочни линкове , не слагайте винаги един Anchor тест  . Google може да сметне , това за нередно .