Как се сменят задните амортисьори на BMW E36

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Е36 е третото поколение на 3-та серия на BMW и е един от най-популярните модели на баварския производител. Противно на очакванията, работата по колата не е кой знае колко трудна. Дори сложна на вид процедура като смяна на задните амортисьори, в действителност не е кой знае какво. С малко време и желание, всеки може да се справи.

1. Отворете багажника и издърпайте килима, за да видите горните болтове на амортисьора. С помощта на гаечен ключ или тресчотка отвийте болтовете.

2. Вдигнете задницата на колата с крик, но оставете задните гуми да допират пода. Вдигнете задницата колкото да имате достъп до долните болтове на амортисьора и ги отвийте.

3. Сега вече може да свалите амортисьора от колата с леко дърпане.

4. Поставете сваления амортисьор на удобна повърхност, например маса. Отвинтете болта, който държи горната част от скобата за монтиране. Захванете амортисьора със скоби, за да не се върти, докато махате винта и скобата за монтиране.

5. Сложете скобата за монтиране на новия амортисьор и я затегнете добре. Ако скобата не е в много добро състояние, по-добре я сменете с нова.

6. Поставете амортисьора обратно в колата и го закрепете на място в долната му част, като завиете болта. Не го затягайте докрай, а просто колкото да ви помага при наместването на амортисьора и да го придържа.

7. Наместете амортисьора така, че двете крачета в горната му част да влязат в съответните дупки в купето.

8. Затегнете всички болтове и сте готови.

9. Повторете процедурата за другата страна.

Източник: ekak-avto.bg