Бруно Марс по върха на класациите | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

В САЩ успехите на двата хита на Бруно Марс, Just The Way You Are и Grenade, го направиха шестия солов изпълнител от 13 години насам, който достига върха на класациите и с двата си първи сингъла. Още повече, Grenade наскоро влезе в историята и като третото парче с най-много продажби за една седмица в САЩ

( с над 559 хиляди продажби), като получи двукратно платинен сертификат от RIAA, с близо 2 милиона продадени копия. Колкото до трикратно платинената Just The Way You Are, тя остава в Топ 10 на любимите песни в Billboard Hot 100. Албумът Doo-wops & Hooligans получи златен сертификат от RIAA с над 500 хиляди продадени копия.
Както хитовете, така и албумът доказаха световния си триумф. В допълнение към платинените си признания от Канада, Австралия и Нова Зеландия, дебютният проект на младия певец се превърна в златно сертифицирана сензация във Великобритания с над 100 хиляди разпространени копия. Doo-wops & Hooligans достигна първа позиция във Великобритания, Ирландия, Германия, Холандия, Белгия, Швейцария и Сингапур, както и в iTunes чарта на Германия, Белгия, Холандия, Ирландия и Австрия.
В същото време и Grenade, и Just The Way You Are доминират в мулти-форматните радиостанции в Америка. А видеото на Grenade е с голяма ротация в MTV, VH1, Fuse и TeenNick. Клипът, който е режисиран от Нейбил, работил с Кейни Уест, Джон Леджент и „Блек Айд Пийс”, също достигна над 60 милиона гледания, през официалния канал на Elektra Records в Youtube.
Бруно е вторият изпълнител, получил най-много номинации за предстоящата 53-та Grammy Awards церемония – цели седем. Марс участва с две песни в категорията Record of the Year. Първата е колаборацията с B.o.B – “Nothin’ On You (Feat. Bruno Mars)”, а другата е парчето на Cee Lo Green – “F**k You”, чиято продукция е на Бруно. И двата трака донасят на младия музикант адмирации за работата му като композитор, включвайки го в още две категории – Nothin’ On You (Feat. Bruno Mars) е номинирана за Best Rap Song. Марс ще се състезава и за Best Male Pop Vocal Performance с песента Just The Way You Are, както и за Best Rap/Sung Collaboration с Nothin’ On You (Feat. Bruno Mars). Бруно, заедно с партньорите си в The Smeezingtons – Филип Лоуренс и Ари Левин, ще се борят в категорията Producer of the Year, Non-Classical.
Марс е номиниран също и за Brit Awards в категорията Best International Male, а съвсем наскоро получи и две кандидатури за предстоящите 42-ри NAACP Image Awards – за титлата Best New Artist и за титлата Outstanding Song с песента “Forget You” на Cee Lo Green като част от продуцентския екип The Smeezingtons.
С излизането си през октомври, албумът Doo-wops & Hooligans постигна голяма популярност и ласкави отзиви от страна на критиците. Според Rolling Stone това е: „Най-добрият дебют на 2010 година…Почти съвършен албум – доставя удоволствие, без да е претенциозен.”
Очарователният и харизматичен изпълнител прекара последните няколко месеца на път. Неговото първо турне в САЩ, с което представя албума си – Doo-wops & Hooligans, се оказа сензационно и беше разпродадено миналия ноември и декември. Турнето беше последвано от изпълнения в празничните радио концерти Jingle Ball.
Марс също имаше редица участия в престижни телевизионни предавания, включително Late Show с David Letterman по CBS, TODAY и Saturday Night Live по NBC и A Different Spin с Mark Hoppus по Fuse TV. Марс беше сред звездите, които пяха на Grammy Nominations Live Concert, както и на 2010 MTV Video Music Awards и 2010 Soul Train Awards ( където му бе връчена наградата Song of the Year за песента Nothin’ On You, заедно с B.o.B). Още повече, две от песните в Doo-wops & Hooligans – Marry You и Just The Way You Are, бяха включени в хитов епизод на Glee.
Дебютният албум на Бруно Марс Doo-Wops & Hooligans вече e на българския пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.