– Как да подобрим зрението си?

5
Добави коментар
ogosta
ogosta

Как да подобрим зрението си?

Всеки трети човек в сета вижда лошо. Консултация със специалист в областта е нещото, което трябва да направи всеки, който забелязва у себе си проблем със зрението.

Очите, както всеки друг орган от човешкото тяло могат да бъдат „тренирани“, за подобряване на тяхната функция. Още от дълбока древност предците са съветвали за изостряне на зрението да бъдат правени съвсем прости и лесни упражнения, и то с доказан ефект върху зрителната функция. Най-чето това било съзерцаване в небето във времето между 00:00 часа и 01:00 часа през нощта. Продължителното гледане във звездите оказвало благоприятен ефект върху зрението.

Съществува система упражнения, която всеки би могъл да изпробва сам, без особени трудности и опасения от създаване на какъвто и да било проблем.
Изберете първо или второ упражнение. Нпаравете упражнение 3 и упражнение 4. На следващия ден изберете другото упражнение от едно и две и отново направете упражнение 3 и упражнение 4.

Упражнение 1
Отпуснете очите си на 6 часа (според часовника, т.е. надолу), след това погледнете на 12 часа (нагоре). Потворете това упражнение девет пъти с почивки от 30 секунди. Всяко повдигане или снемане на погледа се извършва за секунда.

Упражнение 2
Движете очите си на 3 часа, след което на 9 часа и обратно. Отново 9 повторения, с почивка между всяко повторение от 30 секунди.

Упражнение 3
Гелдайте в хоризонта поне 10 мин на ден, в далечината. Най-доброто време за това е през нощта, съзеркавайки се в звездите. Ако нямате такава възможност, просто гледайте в далечината.

Упражнение 4
Изплакнете очите си с топла вода и след това със хладка. Изчакайте 20-30 секунди и повторете. Тези водни бани се правят седем пъти на ден.