Регулиране и управление на бойлер « Electro Group

1
Добави коментар
elektro
elektro

Регулиране и управление на бойлер

Умният дом е като иконом, който безшумно и акуратно се грижи за всичко: сигурността, топлината, вентилацията, електрическите уреди в кухнята и хола. Може да се грижи и за бойлера, така че винаги да имате топла вода, без това да ви коства сметка за ток, колкото една месечна заплата.

Бойлерът има два основни недостатъка – когато го пускате за малко, спестявате електричество, но рискувате да не ви стигне топлата вода; когато работи непрекъснато, имате топла вода, но сметката за ток е много висока.

Затова ще е страхотно ако просто му задавате за седмица напред кога да се включва и колко време да работи. Няма да е нужно да чакате да стане 23:30, за да пуснете бойлера на нощна тарифа. Просто ще му наредите да се включи автоматично точно по това време и ще му напомните да се изключи веднага щом стигне определена температура. Така освен, че ще спестите средства, ще си осигурите и спокойствие. Сигурни сме, че всеки път като четете за гръмнал бойлер, косата ви настръхва.

Когато отсъствате от къщи за дълго време, изключвате бойлера. Това е по-разумното решение. Вярно е, че заради тази разумност, когато се приберете, чакате час или два преди да се изкъпете, докато водата се стопли, но поне сте спокойни, че ще намерите къщата на мястото й. С помощта на таймер, сет за управление на електрически уреди през компютър и мобилен телефон и добър електротехник, вече няма да е нужно да избирате между безопасност и удобство. Просто два часа преди да се приберете пускате sms на бойлера или му давате команда през интернет и когато се приберете, има достатъчно топла вода на ваше разположение. Ако пътувате често или имате малко дете, отдалеченото управление на бойлера, ви спестява време, нерви и още куп неудобства.

Изчислено е, че един човек изразходва от 50 до 70 литра вода за едно къпане, т. е. трябва да има около 30 литра вода с температура 65 градуса, към която да се добави студена вода. Но! Ако сега температурата на студената вода е 5 градуса, то през лятото е 15. Затова необходимото ви количество топла вода е различно спрямо сезона. Определете сами до каква температура да се загрява водата.             Автоматизираната система за регулиране и управление на бойлер ви позволява това. Така пестите още електроенергия без да променяте навиците си.

Достъпни, лесни за употреба, удобни, икономични, практични – автоматизираните системи за контрол и управление на дома са истинско чудо на технологиите. Възползвайте се от тях, за да имате време и възможности да правите своите си лични чудеса.

http://smarthomebg.net/

Публикувано на 23.02.2011 в 11:57 в категории Как да…, Умни къщи.

Етикети: автоматизирани системи, Електро груп, регулиране и управление на бойлер, умен дом, Умни къщи

Можете да оставите коментар, или да използвате trackback от вашия блог.

Вашият коментар