Мартеница щъркел

5
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

В този урок ще ви покажем как да направите щъркел по случай наближаването на Баба Марта. Той е достатъчно здрав, за да го дадете и на вашето дете да си играе с него. А ето и как става.

Необходими материали:

– бяла и червена прежда и малко черна
– лепило Ц 200
– стоманена тел (ние го направихме с медна)
– ножици или резачи (за рязането на телта)
– хартия
– очички взети от стара играчка (може да използвате и кабърчета)

Направа: Първо определете големината на щъркела и пропорциите.

Стъпка 1: Направете две топки от хартията които ще ви служат за главата и тялото на щъркела. След това със стоманената тел направете скелета на щъркела, както е показано на снимката. Не забравяйте да направите опашката и клюнат му.

Стъпка 2: Започнете да увивате бялата прежда по вече направения скелет. Направете бели главата, вратът и тялото на щъркела. Ако ви е трудно да завършите увиването може с игла да подпъхнете конеца под вече навитата прежда.

Стъпка 3: След като приключите с увиването на бялата прежда следва да направите краката, като увивате около телта червената прежда. За да направите щъркела да стои прав, трябва да увиете допълнително тел, за да оформите стапалата на щъркела, като добавите още 2 пръста. Увийте и тях с червената прежда. След като приключите с краката не забравяйте да направите и клюна червен.

Когато стигнете до върха на пръстите е трудно да залепите преждата без опасност да се отлепи, затова може просто с една игла да я нанижете както е показано на снимката.

Стъпка 4: След като приключите с краката и клюнът, вашият щъркел трябва да изглежда като този на снимката.

Стъпка 5: Накрая сложете очите и крилата. Може да импровизирате с материали каквито имате. Ние използвахме парче от черна прежда което залепихме за щъркела за крилата. Същото нещо направете и с очите, за тях може да се сложат габърчета на които да направите по една черна точка, ние например използвахме очи от стара детска играчка.

И най-накрая може да го напръскате с лак за коса, за да се фиксира положението на преждата и да не се притеснявате, че ще се разплете.

Приятна игра и Честита Баба Марта!

Източник: http://krokotak.com/