Захарен скраб за тяло

1
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Захарта може да бъде много полезна за фигурата. Особенно ако се употребява външно!

Използването на скрабове прави кожата млада и сияеща, мека и в тонус. За целта е най-добре да изберете най-ефективния пилинг – захарен скраб. Той премахва мъртвите клетки по кожата нежно и качествено. Обичайно към него добавят етерични масла от цитруси и лечебни билки. Често в захарните скрабове добавят кафе и какао – те са добри при профилактика срещу целулит. Масло от ядки, добаве в скраба, отлично увлажнява кожата и я прави като коприна.

4 причини да изберете захарния скраб:

– Това е най-нежният начин да премахните мъртвите клетки – захарта се разтваря по време на втриването й в кожата. – Захарните скрабове не се нуждаят от добавянето на консерванти, тъй като захарта е естествен консервант. – Съдържащите се в тези скрабове етерични масла задържат влагата в кожата и така тя е увлажнена дълго време. – Скрабове на основата на захар са подходящи за чувствителни кожи, практически никога не предизвикват алергия.

Важно: Захарният скраб се нанасят с кръгови движения по посока на кръвопотока. Така се стимулира кръвообръщението и нормалното придвижване на лимфата.

Направете си сами захарен скраб:

– Вземете 1 чаша захар с гранули среден размер. – Смесете захарта с половин чаша етерично масло. Най-добре кокосово – то е изключително ефективно козметично средство. Подходящо е и маслото от бадем. – Добавете 3 капки етерично масло, което да придаде приятен аромат. Най-добре – лавандула, мента, ванилия, роза или цитруси.

Снимка: sxc.hu