Калориите в алкохола | dieti.info

2
Добави коментар
astigaa
astigaa

Почти всички алкохолни напитки са високо калорични

От друга страна, четири типа вещества осигуряват на нашето тяло калории, които могат да се използват за генериране на енергия: мазнини, въглехидрати, протеини и алкохол. Протеините и въглехидратите носят по 4 калории на грам, един грам мазнини съдържа средно 9 калории, а грам алкохол – 7 калории.

Правените изчисления показват, че ако сте на нисковъглехидратна диета за отслабване, все пак бихте могли да си позволите да пиете в умерени количества от някои алкохолни напитки. Питиета като брендито и рома не съдържат въглехидрати. Половин чаша червено вино съдържа 2 г въглехидрати, а същото количество бяло вино – 0,9 г. Въглехидратите в бирата варират в зависимост от марката, но една малка бира (330 мл) съдържа приблизително около 12 г въглехидрати.

Не трябва да пиете по повече от две питиета на ден, независимо от диетата, а някои нисковъглехидратни диети дори забраняват консумацията на какъвто и да е алкохол.

Човешкото тяло не може да складира алкохол. Затова то го преобразува почти веднага в енергия. Това на пръв поглед звучи добре, но на практика води до нарушаването на други процеси каквито са изгарянето на мазнините и усвояването на хранителните вещества.