Баба Марта ни оставя без мартеници днес

20
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Баба Марта няма да върже мартенички за първи път от над 1300 години насам, предаде самата тя, звучейки обезпокоена и ядосана.

Причината е, че тя вече има необходимия трудов стаж и ще може да се пенсионира, а днес по бюрократично стечение на обстоятелствата е единственият ден за оправяне на документацията. Любимата на цял народ червено-бяла Баба предвидливо още в 7 часа чака отварянето на пенсионното учреждение, случило се чак в 8:12.

Въпреки липсата на по-голяма опашка от 4 човека, Баба Марта все още обикаля гишета и навярно няма да смогне да раздаде мартеници:

 „Работя още откак хан Аспарух ги измисли тия мартенички и вече имам трудовия стаж, за да се пенсионирам, защото непрестанно вдигат пенсионната възраст. През годините аха-аха да се пенсионирам и все вдигат. И се оказва, че може само днес да дам документи, иначе ще чакам година. Пращат ме на едно гише за бланка, на друго два етажа по-нагоре за химикалка, да дам тест за наркотици после на 78-ия етаж, после медицинско, после да ми вземат костна тъкан, за да сверят възрастта ми с въглероден анализ. Цял ден отиде!“ – вайка се възрастната жена, която ще остави нацията без мартеници днес.

Същевременно стана ясно, че поради огромното наличие на търговци на мартеници всеки е продал по точно една. На себе си.

zhelyo