Сливенска чорба от праз с маслини и зелев сок-Рецептите на баба Зоя-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

2
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

Ingredients description

3 – 4 стръка праз50 гр. маслини (попарени във вряла вода, за да се обезсолят)1 к. ч. ориз1 литър зелев сок1 к.ч. олио1 ч.л. червен пипер1 жълтък

Приготвяне или как се готви ястието

В леко загрято олио слагаме нарязания на ситни парченца праз. Прибавяме малко вода, за да се задуши. Слагаме червен пипер, ориза и малко вода. След 10 мин. добавяме ориза и маслините. Сипваме зелевия сок.

Чорбата ври докато се свари оризът. Застройваме чорбата с един жълтък, към който е прибавен малко лимонов сок, за да не се пресече.

Подобни рецепти…

рецепта за Рибен пай рецепта за Салата от копърка или цаца с червено цвекло и картофи рецепта за Мус с праскови рецепта за Народна манджа за наяждане рецепта за Сос Хиляда острова рецепта за Салата от мариновано червено цвекло рецепта за Картофено руло със зеленчуци рецепта за Крем карамел рецепта за Крокети от леща и доматен сос рецепта за Никулденски шаран Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:5 минСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:БългарияЦена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:25.02.2011 (пт) 16,24,42 UTCпрегледа:1168АвторКоментарРегистрирайте се, за да оставите коментар.