17-годишен ученик от Механото в Дупница е заплашвал с газов пистолет връстници в класна стая

6
Добави коментар
dennews
dennews

17-годишен ученик от Дупница е заплашвал с газов пистолет връстниците си в една от класните стаи на Професионалната гимназия „С.П. Корольов”, известна повече като Механото.
Инцидентът е станал на 25-и февруари, но информация за него не е изнасяна. В училището е идвала и полиция, а ученикът е бил прибран в ареста, за да бъде разпитан. Случаят е заведен и в Детска педагогическа стая и с тийнейджъра вече се работи
Днес повечето от учениците от професионалната гимназия обясниха, че са чули нещо подобно, но не знаят подробности за случая. Учителите също отговаряха уклончиво, повечето от тях отричаха да е имало подобно нещо.
Директорът на Механото Елена Костадинова  днес не беше в училището, но в телефонен разговор обясни, че е имало спречкване между ученици. Според нея то не е било в петък, а във вторник.
За инцидента потвърди шефът на Районното управление в Дупница Борислав Динев, който обясни, че негови служители са били в училището след подаден сигнал за свада между ученици. Газовият пистолет е бил иззет от момчето, оказало се, че той е законно притежаван от баща му, на който ще бъде съставен и акт.
Оказва се, ученикът прибегнал до сплашване с газовия пистолет на баща си, тъй като бил малтретиран от връстниците си. След поредното спречкване той бил подготвен и извадил газовия пистолет на баща си, за да сплаши връстниците си.

Говорителят на Районна прокуратура Емил Павлов обясни днес, че преписката все още не е дошла в държавното обвинение, тъй като полицията работи все още по случая.