Най-голямата мрежа от електрически зарядни станции

58
Добави коментар
speeva
speeva

October 24, 2008

Правителството на Австралия даде зелена светлина на проект за изграждане на най-мащабната в света инфарструктура от електрически зарядни станции, които ще бъдат захранвани изцяло с електроенергия от ВЕИ.

Стойността на проекта е 1 милиард A$ /$676 млн/ за изграждане на 2 000 000 зарядни станции и 500 пункта за обмяна на батерии. Енергията от ВЕИ ще бъде осигурена от австралийската компания AGL Energy. Изграждането на станциите ще бъде осъществено от познатата ви вече компания Project Better Place, с финансовата подкрепа на Macquarie Capital Group.

Ние вече сме ви разказвали за изгражданите 500 000 зарядни станции в Израел, както и за другия голям проект на Project Better Place в Дания.

Очаква се завършването на проекта да бъде през 2012 година, като повечето зарядни станции ще бъдат концентрирани в гъсто населеното източно крайбрежие, както и в Perth в Западната част на страната.

better place partners to bring electric vehicles to australia

Re: Better Place conversation on Seesmichttp://www.betterplace.com/

По материали от: redgreenandblue.org и autobloggreen.com

Био на автора: Севдалина Пеева:Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: батерия, възобновима енергия, Екология, замърсяване, околна среда, Транспорт, чиста енергия

Автор: Севдалина Пеева