Управление на бяла и черна техника « Electro Group

1
Добави коментар
elektro
elektro

Сигурни сме, че поне веднъж сте гледали филм, в който домакинята натиска две копчета и цялата къща е почистена, прането е изпрано, вечерята е готова и на нея й остава само да си почива и да се забавлява. Сигурни сме, че първо сте въздъхнали завистливо, а после за успокоение сте си помилили: “Това се случва само на кино.“

Истината е, че автоматизираното управление на бяла и черна техника отдавна вече не се случва само на кино. Бързо, просто, лесно, само с един сет за компютър и телефон, няколко сензора и добър електротехник и сте готови. На път към офиса пращате sms на пералнята и тя изпира и изсушава дрехите. После послушно се изключва. Практично, нали? Спестявате време. Не е нужно да седите и да я чакате да свърши. Можете да я програмирате така, че да пере само нощем или когато сте извън къщи. Всъщност можете да правите всичко освен едно – трябва все пак да сложите дрехите в нея.

Приятели са ви дошли на гости? Бъбрите си с тях и без да ги оставяте сами, давате нареждане на кафемашината да направи кафе. Едновременно с това пускате музика и се сещате, че сте оставили чашите за кафе в миялната, така че бързо й нареждате да ги измие. След няколко минути кафето е готово, чашите са измити, а вие през цялото време сте се забавлявали.

До тук ви запознахме предимно с удобствата, които предлага една автоматизирана система за управление на домашна техника. Но практическите ползи също не са малки.

Освен, че в умния дом вършите няколко неща едновременно и спестявате време, можете да контролирате наистина всичко, което се случва с техниката в него и така да се грижите за безопасността на близките си. Например, ако оставяте възрастните си родители сами в къщи, вместо да се притеснявате за тях, можете спокойно да проверите изключени ли са готварската и отоплителната печка, където и да се намирате – трябват ви само компютър или телефон. Чудите се дали децата ви учат или гледат телевизия? Можете да проверите и това.

И не на последно място, автоматизирайки всички електрически уреди, пестите електроенергия. Можете да ги настроите да работят на икономичен режим или само нощем. Да спират веднага след като са свършили необходимото.

Отново въздъхвате завистливо, защото живеете под наем и ви се струва, че тази инвестиция не е оправдана при положение, че може да се наложи да се преместите другаде? За този ваш проблем също имаме готов отговор. Всички ключове и сензори се махат така лесно, както се и монтират, така че спокойно можете да ги вземете със себе си в новото жилище.

Не забравяйте основния принцип на умния дом, за който вече писахме – автоматизираните системи трябва да са лесни, удобни и практични, от началото до края.

http://smarthomebg.net/