таблет007.blogspot.com

3
Добави коментар

Таблет-компютър, или просто таблет, е вид мобилен компютър със средни размери. Отличителната черта тази джаджа е липсата на физическа клавиатура, като функциите и са заместени от комбинацията: сензорен екран и виртуална клавиатура. При съвременните таблети въвеждането на информация се осъществява чрез докосване на екрана с пръсти и цифрова писалка/стилиус.

И малко история..
Модерният таблет произлиза от графичния таблет, но за разлика от него, съвременната джаджа притежава собствен процесор и операционна система и е напълно функциониращ компютър. Прадядо на сегашните таблети е Microsoft Tablet PC, въведен през 2000 г.  и базирана на Windows XP Tablet PC Edition. Първите таблет-компютри най-често са базирани на системата x86 и използват модифицирана операционна система(като linux, windows,…). Освен сензорен екран, имат и физически мишка и клавиатура. При тези таблети има нужда от стилиус за табота с дисплея, защото сензорният екран не е позволявал да се работи с пръсти.
Сега

В днешни дни има широка гама от таблети: Archos Arnova Tablet, Coby Kyros Tablet, Zenithink ZT-180, Apple iPad, Samsung Galaxy TAB и т.н. Най-вероятно знаете за iPad и Galaxy TAB’a, а другите са тъмна Индия за вас. Нормално е! Колкото по-известна е марката, толкова по-висока е цената на продукта.