Писане на статии срещу заплащане

10
Добави коментар
dimnikolov
dimnikolov

Преди години в блога споделих няколко сайта, в които всеки можеше да пише статии срещу добро заплащане. Нямаше големи изисквания към авторите , освен интересна идея и ниво на грамотност. Но, както винаги се случва с течение на времето, обстоятелствата се промениха и тези страхотни услуги вече ги няма в българския интернет.

Видях голям интерес към идеята за писане на платени статии, затова тук ще споделя две места, където всеки от вас с добро ниво на английски език, може да припечели нещо през свободното си време. Надявам се да ви бъдат полезни =)

1. Constant Content

Изключително съм доволен от този уебсайт. Всеки регистриран автор на статии може да печели по два начина – или да пише статии по собствена инициатива (и да чака някой да ги закупи), или да отговаря на публични искания на хора, търсещи качествено съдържание с вече задени тема, заглавие, ключови думи и готови да платят наистина щедро за него.

Получавате 65% от цената на всяка продадена от вас статия. При добре свършена работа можете да получите до $40 за текст под 1000 думи.

Всеки качен от вас документ бива прегледан от редактор. Перфектната английска граматика е задължителна. Ако има проблеми със статията, ще ви пратят мейл със списъка от грешки и неточности, които трябва да промените преди повторното й оценяване.

Посети уебсайта

2. Freelancer.com

Ако искате да станете фрийланс писател (английското freelance copywriter ми звучи по-добре), това е мястото. Блоговете на английски и езиковите сертификати могат да ви изстрелят над останалите изпълнители на задачи и лесно да спечелите добре платен проект.

Заплащането не може да се сравнява с това на Constant Content, публичните искания са видимо по-евтини за значително повече нужни часове работа, но за сметка на това са по-мащабни. С други думи, ако ви се работи, можете и да изкарате над $300 за няколко (почивни?) дни.

Посети уебсайта