Кой е най-големият круизен кораб в света?

42
Добави коментар

Кой е най-големият круизен кораб в света?

Най-големият круизен кораб в света е построен от ETX Europe в Турку, Финландия. Кораба се казва „Оазис на моретата“ и е струвал на собствениците си Royal Caribbean International около 1.4 милиарда долара. Работата по построяването му е започнала през 2006 година а е бил завършен през 2009 година на 28 октомври. Той тежи 225 282 тона и е с дължина 361.8 метра и ширина 60.5 метра. Има 16 пътнически палуби и общо 6 двигателя, които го задвижват. Капацитета му за хора е 5400, но максимум може да събере 6296 човека на борда си.

Всеки от по-мощните му три мотора изразходва по 1377 литра гориво на час а по-слабите три мотора изразходват по 1033 литра. Общата мощност, която произвеждат е 130 110 конски сили, които се преобразуват в електрическа енергия, която захранва хотелската част, осветлението, асансьорите, преиствателните станции за вода и абсолютно всичко, което е нужно корабът да бъде напълно функционален. Екстрите на него са многобройни и някои от тях са ресторанти, барове, басейни, спортни зали, два симуалтора за каране на сърф, стени за скално катерене и много други.

В нареченият „Central Park“, който е и първия плаващ парка в моретата има над 12 000 растения и 56 дървета. Всички тези статистики ни карат да ахнем, но след като се запознахме с повечето негови екстри разбираме, че наистина на такъв кораб може да си изкараме невероятна почивка, докато пътувате към различни дестинации по света.

Публикувано в Други, Свят с етикети ваканция, интересно, кораб, круизен кораб, любопитно, море, на море, най-големият кораб, най-големият кораб в света, най-големият круизен кораб, почивка, почивка на кораб, Свят. Постоянна връзка.