Вагинални топчета – за удоволствие и не само

6
Добави коментар

Вагиналните топчета са едни от най-старите аксесоари за постигане на сексуална хармония и здраве на вагината при жените. За първи път се срещат в Тибет преди 3000 години. Тогава топчетата се използват при терапия на болка на женските полови органи и естествено за придобиване на добри сексуални умения – благодарение на тях жената е в състояние да се научи да използва вагиналните мускули при половия акт, което дава по-висока наслада, както за партньора, така и за самата жена.

В България вагинални топчета могат да се намерят в секс магазините, в други страни те се предлагат и в аптеките и други специализирани магазини. Следва да са със сертификат за качество и упътване за безопасно приложение. Произвеждат се от прастмаса, метал, медицинска гума. Топчетата са две с връзка. Имат гладка или релефна повърхност. Вътре са кухи или обратното допълнително утежнени. В началото се използва по-лекият вариант и чак когато е постигнат добър тонус на влагалищните мускули се преминава към по-тежките.

Препоръчват се и по здравословни причини Посредством редовните упражнения с вагиналние топчета се постигат подобряване на тонуса на влагалищните мускули след раждане, както и при инконтиненция при жените след менопауза. Позазания за използването им са и възпалителните заболявания на пикочо-половата система, с което се цели повишаване на обменните процеси в органите на малкия таз.

Как действат вагиналните топчета Топчетата подобряват тонуса на мускулните стени на влагалището, което допринася за еластичността и съкратителната способност на мускулите. При използването им се поучава масаж на зони във влагалището, до които не се достига дори по време на полов акт. Това подобрява циркулацията на кръв и други телесни течности. Осигуряването на добро кръвооросяване на тези „скрити“ места се оказва добра профилактика срещу възпалителни заболявания на женската полова система. Редовната им употреба спомага рефлекса на мускулите, което значително подобрява усещанията при секс, както при жената, така и при мъжа при половия акт.

Удоволствието при секса С този аксесоар се постига по-високо задоволяване при секс. Жената подобрява способността си да контролира вагиналните мускули и да доставя по-висока степен на удоволствие на партньора си.

Развитата мускулатура на влагалището осигурява силно притискане на пениса по време на коитуса, което подобрява еректилните способности на мъжа. Тонизираните вагинални мускули и подобрените еректилни способности на мъжа в комплекс ускоряват достигането до оргазъм от жената и по-силното му изживяване от нейна страна.

Противопоказания Не е препоръчително вагиналните топчета да се прилагат при инфекции и възпалителни заболявания на пикочо-половата система, при алергия към материала, от който са произведени, както и при склонност към алергия въобще.