Заземяване

3
Добави коментар
Nutrim
Nutrim

Заземяване чрез радост и творчество  Земята чрез Памела Крибе 

Скъпи приятели, аз съм гласът на Земята. Радостно ви приветствам. Преживяването на присъствието и откритостта ви сгряват сърцето ми. Аз жадувам да се съединя с вас. Ние сме замислени заедно да се развиваме и заедно да вървим по пътя към друг, нов свят. Бих искала да се върнем в самото начало на нашата връзка и сътрудничество. Аз съм живо създание, съзнателно същество, получих ви – вас, на планетата в много древни времена. Приех пребиваването ви тук, на Земята, и исках да се уча и раста чрез присъствието ви. Вие не сте от Земята. Вие дойдохте от звездите. Носите със себе си новата и вдъхновяваща светлина за всички природни царства на Земята. Позволете ми да обясня. Като планета, аз поглъщам светлината отвън. Светлината на Слънцето ме топли и помага да дам живот на планетата. Вдъхновявам се от силата на Слънцето и се нуждая от нея за създаването и поддържането на физическия живот на повърхността на моята кожа. Слънцето е звезда, а вие сте представители на Слънцето. В душите си носите звездната светлина и я донасяте на земята, раждайки се тук. Какъв е смисълът на тази светлина, слизаща на Земята? Какъв е смисълът на идването ви тук? Вие сте тук, за да донесете на мен и на всички природни царства светлината на съзнанието. Вие сте тук, за да ни пробудите за вътрешен живот. Както физическото Слънце ми помага да създавам и поддържам физически живот на Земята, така вашата звездна светлина ми помага да се развивам на вътрешно ниво, да израствам в съзнанието си. Като лесна илюстрация на този принцип помислете за това какво става, когато държите в ръката си цвете, гледайки го с трепет и възхищение. Виждате изисканата красота на цветето, усещате неговата чистота, удивлявате се на цвета и се възхищавате на аромата. Цветето като такова не осъзнава красотата си. То просто съществува само за себе си. Но благодарение на възхищението ви, на присъствието ви, на съзнанието ви, обхващащо цветето, вътре в него нещичко се пробужда. То започва да се чувства като нещо прекрасно и ценно. Харесва му вниманието ви и светлата искра на душата се пробужда в него. Вие виждате, че растенията и цветята, на които отдавате своето съзнателно внимание, просто му се наслаждават и грижейки се за тях, те растат повече, имат по-голяма жизнена сила и развиват по-силни корени в земята. Вие сте творци. С мислите си, намеренията си и самосъзнанието си сте способни да добавяте жизнена сила и творческа енергия в живата природа на Земята. И това е, което природата жадува да получи от вас. И природните царства искат да израстват, да достигнат звездите, да се съединят със светлината и да я съберат в себе си.

Помислете за животните, които живеят в дома ви и около него, за домашните си животни. С много от тях имате особени връзки. Когато встъпвате в близки отношения с животните, вие получавате тяхната безусловна любов и преданост. В същото време и животните получават нещо от вас. Животните се влияят от присъствието ви и от човешкия тип съзнание. Присъствието ви разгаря искрата на съзнанието в техните същества и им помага да се развиват в посока на по-голямо самосъзнание.

Всичко във Вселената се развива и расте в посока на по-голямо самоосъзнаване. Приближава се към осъзнаване на собствената си божественост и собствената си неразрушима светлина и творческа сила. Всичко във Вселената се движи към състоянието на съзнание, в което се появява осъзнаването: „Аз съм част от Бога. Аз съм Творец на самия себе си”. Радостта от божествената творческа сила и  отговорното отношение към нея са и целта на творението.

Вие сте творци и като души сте дошли на Земята да се учите съзнателно и отговорно да използвате творческата си сила. Като творци сте предназначени да внесете своя принос в моята еволюция и да вдъхновите царството на природата, което от своя страна ви предоставя много блага и услуги на материално и ефирно ниво. Днес, когато виждате сегашните условия на планетата, е трудно да си представите, че изначалното ви намерение е било сътрудничество между вас и нея.

Нещата не работят както е планирано и много от вас казват, че всичко е направено неправилно. Сега обаче ви моля да си спомните въодушевлението ви в момента, когато започнахме нашето съвместно приключение. Дори и да виждате наоколо как човечеството неразумно използва своята творческа сила и разрушава Земята, вашето любящо намерение е все още живо в сърцата ви. Човечеството се е отклонило от курса. Така да се каже е минало по заобиколния път.

В началото вие сте се спуснали на Земята от велик източник на Светлина, като деца-ангели. Били сте невинни и чисти. Но по пътя на вашето пътешествие сте се заблудили. Човечеството в един момент се отказало да си сътрудничи със силите на природата и вместо това им се е противопоставило. Тогава човечеството е изгубило корените си и връзката си с великото Цяло. От страх хората са се стремили да имат власт над другите и над природата, за да осигурят място за себе си на Земята. Може да се каже, че така е станало падението от Рая. Изначално сте възнамерявали да служите на живота на Земята, да я подхранвате и вдъхновявате с творческата си сила, но сега вие изпитвате точно противоположното. Сега виждате какво става, когато природата не се разглежда повече като жив партньор на творението.

Недостатъчното уважение към природата и планетата натъжава много от вас, които четете това. И в мен има печал за това, което става. Всички царства на природата, и животните, и растенията, и камъните са попили в себе си част от тъмнината и негативността, разпространявани от човечеството. Те по своему изпитват чувството на изоставеност – пукнатина в предишното чувство на всепроникващо единство.

Но в най-голямата дълбочина на сърцето си, аз изпитвам любов и състрадание към всички ви и ви моля и вие да почувствате съчувствие към самите себе си и към човечеството като цяло. Вие сте въвлечени в голям учебен процес. Във всеки един такъв процес грешките са неизбежни. Често влизате в задънени улици или обикаляте в омагьосан кръг, но това е част от започнатия от вас процес на обучение и израстване.

В този век на колективно съзнание човечеството се променя. Днес все повече и повече хора носят в сърцето си спомена за изначалните връзки между природата и човека. Те имат съзнание за истината и благославят взаимоотношенията, в които човечеството е предназначено да бъде с мен, планетата на вашия дом. Почувствайте отново колко дълбоко сте свързани с мен.

Толкова ви обичам. Вие сте моите ангели на светлината и моята вяра във вас е все още жива. Моля ви да ме признаете и да позволите на енергията ми отново да тече през вас. Аз съм жив партньор, вървящ редом с вас по пътя ви на въплъщения на Земята. Колкото повече лично се включвате към мен, толкова повече се заземявате, внасяте звездната светлина по-дълбоко в материалното царство. Позволете му да засияе и това ще донесе на Земята така необходимите в този момент промени. Включвайки се към мен от дълбочината на вашето сърце, вие проявявате своето Истинско Аз. Всеки човек има свой уникален принос в това велико приключение. Уникалният ви дар вдъхновява мен и другите хора, добавяйки в природата жизнена сила.

Какво е това „заземяване”?

Искам да кажа малко повече за значението на заземяването. Какво означава това – да бъдеш свързан със Земята, да си заземен? Да си заземен означава: да присъстваш в тялото си, да можеш да усещаш тялото си отвътре, да усещаш жизнения поток във всяка негова част, от темето до пръстите на краката. Проверете. Чувствате ли този поток? Можете ли просто да почувствате пръстите на краката си? Пръстите? Можете ли да почувствате живота в тях?

Да си заземен означава да закотвите звездната си светлина, светлината на душата си дълбоко в материята. Най-близката ви част от материалния свят, това е тялото ви. Клетките и молекулите на тялото ви са отворени да получават светлината ви, светлината на вашата душа. Вие сте слънце за вашето собствено тяло. Вашето съзнание прави тялото ви живо и го снабдява с лечебна и жизнена сила, жизнеспособност. Закотвянето на Душата в тялото ви дава сила да осъществите най-съкровените си желания. Осъзнайте творческата си сила. Колкото повече сте закотвени в тялото си, толкова повече вие действително сте въплътени на Земята и създавате исканите от вас промени в своя живот.

Когато сте заземени, чувствате тишина и яснота. Открити сте за влиянието на душата си и в същото време сте свързани със всичко, което става около вас във всекидневния живот. Да си заземен означава да построиш мост между космоса и Земята и да усещаш тази връзка.

Много от вас носят светлината на Душата си в горната част на тялото си, в областта на сърцето и главата. Трудно ви е да я спуснете към долната част – в стомаха и краката. Една от причините за тези трудности е страхът от своето величие. Боите се да сте сияещ ангел и звезда, която идва да промени този свят. Това е много стар страх и неговите корени се крият далеч зад пределите на този живот. В миналото много пъти сте се въплъщавали на Земята и често сте се чувствали нежелани. Вие сте в процес на лечение на тази болка.

Предлагам ви два метода да се заземите  и да се почувствате наистина желани на Земята с вашето Величие, творческа сила и Божественост.

Заземяване чрез радост

Първият метод е чрез наслаждението. Вие в действителност обикновено не се наслаждавате. Да се наслаждавате от какво? От всичко, което можете да изпитате на Земята. Тялото ви може да ви даде много възможности за това, но много от вас смятат това за грях или се приема за низост във вашата култура. Наслаждавайте се на движението на тялото си, на слънцето по кожата, на храната и питиетата, на топлото съприкосновение с другите. Да сте способни на това означава да сте способни на истинско получаване. Защо това е толкова трудно за вас?

Много от вас чувстват, че нещо не е така както трябва да бъде, че по някакъв начин не живеете както трябва. Чувствате, че трябва нещо да достигнете и че е трудно да работите, за да получите признание и оценка. От гледна точка на природата, това е много глупава идея. Виждали ли сте някога диво животно, работещо като роб, за да постигне признание? Разбира се, че не. Животните просто съществуват и правата им са напълно гарантирани и не се нуждаят от постижения и съревнования. Животните са способни да изпитват удоволствие от храната, къпането, слънцето, сезоните и природните ритми, без да се  презапасяват с каквото и да било.

Призовавам ви да получавате и чувствате себе си като божествени същности, такива, на които е позволено да бъдат просто такива, каквито са. Изпитвайте удоволствие от простичките неща, които тялото ви предлага. Струва ви се, че да получавате е лесно, но не е така. Необходима е дълбока любов към себе си, дълбоко осъзнаване и приемане на себе си, такива каквито сте. Осмелете се да достигнете такова ниво на любов към себе си. Изберете си един момент всеки ден, през който да се попитате „какво мога да сторя за себе си сега, за да си доставя действително удоволствие и удовлетворение? Какво чувствате в действителност? И тогава направете това. Направете това за себе си, защото се уважавате и защото сте тук, на Земята, за да получавате удоволствие.

Когато получавате истинско удоволствие, без чувство за вина и срам, вие действително сте заземени. Вие напълно присъствате в момента „сега” и всичко е наред – няма мисли за миналото и бъдещето. Да се наслаждаваш – това е да бъдеш тук и сега, напълно заземен.

Заземяване чрез творчество

Има още един начин за по-голяма връзка със Земята, за по-здраво заземяване. Това е пътят на творчеството. Това е нещото, за което сте предназначени. Всеки човек е надарен с естественото желание за самоизява, да се прояви с нещо в света. Това няма нищо общо със славата или успеха в обществото. По-скоро, това е свързано с намирането на такъв начин да изразите себе си, който да ви даде истинско удовлетворение. Това може да бъде възпитание на децата, което ви доставя дълбоко удовлетворение, или вдъхновяващо управление на компания. Възможно е да е грижа за животните, отговаряща на повелята на сърцето ви или естествено за вас артистично проявление. Всяка душа жадува да се изрази по един или друг начин. Вие изпитвате удоволствие в този момент, когато отговаряте на това желание. В момента, когато позволявате на естествената творческа сила да се разкрие, вие чувствате „да, това съм аз, именно това искам, за да протича моята енергия”.

В този момент душата ви се съединява със сърцето на Земята, със сърцето на реалността. Много е важно да определите за какво жадувате в живота си и да създадете пространство за творческия поток вътре в себе си. Тук вашата Божествена същност се докосва до Земята и намира материална форма.

Сега искам да ви убедя, че е необходимо малко повече да държите на себе си в това отношение. Много от вас потискат импулсите да правят каквото желае сърцето им. Толкова често мислите за това „как да се държите”, какво очакват от вас, за вашите задължения и отговорности. По този начин вие няма да намерите ключа за разкриване на творческата си сила. Творческата ви енергия идва към вас от вашия стомах, от червата. Тя не се интересува от вашите ограничаващи правила и отговорности. Трябва да се отървете от тях. Почувствайте фонтана от огън и страст, бликащ от стомаха ви и му позволете да тече свободно. Искрите на светлината ще намерят своя път от стомаха ви към сърцето и отвътре навън, и вие ще се проявите на Земята по свой собствен неповторим начин. Ще видите, че вашата творческа сила ще докосне другите хора, като ги радва и вдъхновява. Следването на своите страсти и желания оказва доста по-голямо позитивно влияние на света, отколкото виртуозното изпълнение на това, което ви говорят и принудата да следвате ограничаващи правила и структури.

Дойде времето на промените. Дойде времето на смелостта и риска, слушайки гласа на сърцето и действайки в съответствие с него във всички области на своя живот. Ако истински се облегнете на водещата роля на сърцето, ще потопите корените си дълбоко в земята и ще започнете да усещате, че животът наистина си струва.

Пълен кръг

Първият начин за заземяване беше в радостта и получаването. Това е течение навътре. Вторият път е път навън. Това е творчеството и отдаването. Творейки от сърцето, вие се отдавате на света. Получаването и отдаването, наслаждението и творчеството заедно съставляват пълния цикъл. Това е лечебен цикъл.

Колкото повече се осмелявате да се смятате за достоен да получавате и да се наслаждавате, толкова повече се оказвате включен към своето естествено вдъхновение, към енергията, която ви е предназначена да раделите с този свят. И колкото по-голям става този поток на вдъхновение и намира своята творческа изява в света, толкова повече вие ще изпитвате любов и радост по своя път. Потоците на даване и получаване, творчество и наслаждение, взаимно се усилват един друг.

Това е лечебен кръг на получаване и на даване и е полезен за мен, Земята. В този непрекъснат динамичен цикъл аз работя с вас. Моето желание е да поддържате и стимулирате Божествената си творческа енергия, уникалната си искра. Човешките същества, достатъчно силно развили в себе си удоволствието и творчеството, естествено ще влязат в друго ниво на връзка със Земята. Те съзнават величието си, Божествената си природа и именно по тази причина ще разберат, че имат и носят силата на Живота, която съединява всичко съществуващо. Усещането на своето собствено величие върви ръка за ръка с усещането за прашинка в космоса, с разбирането, че сте частичка от паяжината на живота, която ви поддържа. Уважаващият себе си човек естествено си сътрудничи с живото обкръжение, с другите хора, животни, растения, цялата природа. Осъзнаването на своето величие върви заедно с разбирането на своето място в голямото цяло и радостта от ролята, отредена в него.

Пътешествие по Новата Земя

В заключение искам да ви поканя да попътешествате с мен в бъдещето, по Новата Земя. Представете си, че тази еволюция, в която ние заедно участваме сега, се е придвижила на няколко крачки напред. Аз самата съм се придвижила напред в разширението на самосъзнанието си. Това ново осъзнаване се е пробудило в мен, предизвикано както от добри, така и от лоши времена. Станала съм по-съзнателно творческо същество. В моето сърце съществува страстно желание за реалност, в която човечеството и Земята са възстановили своите връзки и партньорство на Новата Земя, на която ние радостно си сътрудничим, и аз отново се вдъхновявам от вашата любов и грижовно внимание, като в същото време ви осигурявам всичко необходимо за живот на физическото тяло в съответствие с ритъма на природата.

Представете си тази жадувана нова Земя като съществуваща в настоящия момент. В сърцата ви тя вече живее като семенце, зародиш. Хайде съзнателно да се погрижим за това семенце и да го видим във въображението си как израства. Вижте се как живеете на тази Нова Земя. Кое е първото, което забелязвате? Хората живеят в хармония с природата. Технологиите се използват по-скоро за поддържане на природата, отколкото за манипулации с нея. Опитайте се да си намерите дом на тази Нова Земя. Ще почувствате, че принадлежите към някакво място или общество. Позволете на въображението си да ви води без никакви ограничения. Къде живеете на Новата Земя? Можете ли да си намерите естествено обкръжение, което е удобно за вас? Почувствайте климата, усетете лекотата и простотата на живота тук. Животът тук е чист и обикновен, такъв какъвто трябва да бъде.

А сега погледнете какво работите. Работа означава кое да е действие, което ви вдъхновява и ви дава чувство на удовлетворение. Какво правите? Вероятно живеете съвместно със съмишленици и правите именно това, което вдъхновява душата ви. Каква форма приема вашето творческо начало?

Когато видите или почувствате това, знайте, че наистина Душата ви говори с вас. Вие виждате това, което жадувате да правите точно сега, това, което можете да правите точно сега, ако само повярвате и се осмелите да бъдете това, което сте. Това е работата на вашето сърце.

Сега в този въображаем образ на Новата Земя почувствайте коя е вашата истинска радост. Позволете на вътрешното си видение да създаде за вас ситуация, в която вие действително сте доволни от себе си и получавате от Земята това, което ви предлага. Позволете на образа спонтанно да се появи в ума ви. Кое е това, което ви кара да почувствате: „Всичко е добре, аз съм доволен”.

Почувствайте потока на получаването и отдаването на това място, в тази нова реалност. И го задръжте, когато се върнете в настоящето.

Земята се намира в стадий на преход. И колкото повече хора си спомнят за това, което ги вдъхновява, че са дошли да дадат и да получат, толкова по-бързо Новата Земя ще стане реалност. Именно вие пораждате тази реалност. Благодаря ви за това и се радвам на присъствието ви.

© Pamela Kribbe 2010

Превод Таня Темелкова

Редактор Даниела Василева http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=976