Осми Март- Международен ден на жената

1
Добави коментар
pochivambg
pochivambg

Осми Март- Международен ден на жената
Анита Валентинова, 08.03.2011

Жената е като нежно цвете, което изисква грижи, внимание, обич и красота около себе си. Защо днес празнуваме Осми Март- 100 години от създаването на красивия празник?
Международният ден на жената се празнува от далечната 1900година, време на голямо развитие, турбуленция в индустриалния свят.
Жената винаги била е закрилница, майка, естет и човек, който вярва в доброто и красивото…
Международният ден на жената е официален празник в много страни по света. Традицията повелява мъжете да почитат своите майки, приятелки, съпруги, колежки и да ги обсипват с комплименти, цветя и малки подаръци. В някои страни Световният ден на жената е равнопоставен на деня на майката. Децата ръчно изработват подаръци за майките, бабите си или им купуват малки сувенири.

Осми Март е денят, на който цветята цъфтят, небето се обагря в чудни цветове, а душата пее…
Празникът на жените днес става на 100 години и ние сме свидетели на значителна промяна в обществото и постоянна промяна на ролята на жената в съвременното общество. Жените се борят за еманципация и равенство и доказват, че могат да се справят добре дори и с типично мъжки професии.

Много нежни представителки на по-младото поколение чувстват, че много от битките са спечелени от жените именно поради необикновените им качества и ето защо феминистките се борят за права в пропитото с патриархалност общество.
За съжаление много жени в някои държави по света не получават равностойно заплащане в сравнение с представителите на силния пол, не получават радушен прием в бизнес средата и политиката, но за сметка на това светът глобално се бори с проблемите относно насилието над жени и равните им права за получаване на качествено образование.

Нека гледаме светло на този красив Осми Март 2011, да се поздравим за едно столетие, което е вестител на успешни промени и бъдещи подобрения в икономическото благосъстояние и социален статус на жените по света.
Жените имат право на избор.

Не само днес имате право на шоколадово удоволствие, хиляди усмивки, букети червени рози, красиви бижута и СПА удоволствия, подарете си слънчеви дни и не забравяйте колко сте уникални.
Една жена- една вселена…