Палачинкова торта

6
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

Кой не обича палачинкова торта? Става малко бавно, особено ако нямаш помощници, но определено търпението се възнаграждава.

Рецептата позволява свобода на въображението относно продуктите и укасата, но аз ви препоръчвам да опитате точно тази комбинация.

Продукти:

За палачинките:

500 мл. прясно мляко

4 яйца

60 гр. масло

1 и 1/2 ч.ч. брашно (пресято)

1 с.л. пудра захар

1 щипка сол

1 ванилия

За плънката:

200-300 гр. малки кисели краставички

200 гр. рулца от раци

250 гр. топено сирене

1 кутийка майонеза (200 гр.)

400 гр. сирене (най-добре да е меко)

200 гр кашкавал

150 гр. пушено месо

готов дресинг от кисели краставички, горчица и подправки ( Карфур)

За украсата:

50 гр. сирене (меко)

1 с.л. майонеза

3-4 с.л. млечен пастет

резанчета кисели краставички и рулца от раци

Начин на приготвяне:

Първо пригответе палачинките. За целта в дълбока купа разбърквате яйцата и към тях прибавяте маслото (разтопено), млякото, чипка сол и пудрата захар. Разбърквате добре и след това постепенно прибавяте пресятото брашно. Сместа не трябва да е гъста, за да се получат тънки палачинки.

В подходящ тиган, предварително нагрят и намазан с малко масло, изсипете около половин черпак от сместа. Това е ориентировачната доза за една палачинка. Когато палачинката е готова я поставете в широка чиния и намажете с масло. Захлупете чинията с друг съд (аз захлупвам с капака от микровълновата. По същия начин пригответе и останалите палачинки.

* От една доза излизат около 13-15

Докато приготвяте палачинките може да нарежете на тънки кръгчета рулцата от раци и киселите краставички. Оставете си малко рулца и краставички за украса. Кашкавала и пушеното месо нарежете на продълговати лентички, а сиренето натрошете в дълбока чиния.

В чиния за торти намажете съвсем малко топено сирене и залепете първата палачинка. След това я  намажете с топено сирене и майонеза. После поръсете със сирене. Сложете от резанчетата кисели краставички, рулца от раци, кашкавал и пушено месо. Най-отгоре поръсете с малко дресинг. Сложете следващата палачинка натиснете леко с ръка, за да залепне добре и повторете стъпките. И така до последната палачинка. Не е нужно да слагате обилно продукти, но е важно да ги нареждате така, че на всеки нов пласт продуктите да са добре разпределени, за да не стане така че когато се разреже тортата на някой парчета да има много продукти, а на други почти никакви.

В купа намачкайте добре сиренето с майонезата и млечния пастет. След това пасирайте. С този крем намажете палачинковата торта и  загладете с дълъг нож. Украсете с киселите краставички и рулцата от раци и се насладете на труда си.