Газове. Поява на стомашни газове и подуване на корема

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Стомашни газове

Симптоми: скованост, дискомфорт в стомаха и коремната област, необходимост да се изпускат газове.

Причини: Стомашните газове се образуват главно поради поглъщане на въздух по време на хранене, могат да се дължат и на бактерии, които причиняват гниене на непреработената храна или на химична реакция в стомаха и червата, предизвикана от някои храни.

Някои от храните, които способстват образуването на газове са: рафинирани захари, които не се асимилират, бързо ферментират и водят до образуване на газове; рафинирано брашно, пържени ястия и някои зеленчуци като карфиол, броколи и тиквички. Те водят до образуване на газове, когато се комбинират с други храни. Същият ефект предизвиква и бобът.
Прясното мляко и млечните продукти предизвикват образуване на газове у хора, които не произвеждат един вид ензим, наречен лактаза, необходим за абсорбирането на тези продукти. Плодове, като ябълката например, образуват газове у някои хора, когато се комбинират с други храни. Същото се случва и при комбинация на различни сортове плодове. Плодовете трябва да се консумират половин час преди основното хранене.

Препоръчвано лечение: Ходенето пеш или леките физически упражнения след хранене са препоръчителни, за подпомагане на храносмилането. Препоръчва се също пиенето на някакъв билков чай и Алое Вера сок, както и вземането на капсули чесън и мащерка, които са отлични продукти, подпомагащи храносмилането.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:

1. Алое Вера гел, хранителен, намалява възпалението, подпомага храносмилането. Самостоятелно или заедно с чай.
2. Билков чай, пийте го вместо вода, подобрява храносмилането.
3. Чесън с мащерка, подобрява храносмилането.

Допълнителна помощ
4. Всеки ден след хранене ходете пеш: помага за освобождаване на газовете.
Полезни елементи: Hydrochloric Acid, кисело мляко.