Кой е най-големият щат в САЩ?

28
Добави коментар

Кой е най-големият щат в САЩ?

САЩ е мечта за много хора по света, но е добре също така да научим повече за страната и нейните щати. През 1959 година на 3 януари е приет 49-ият щат на САЩ и това е Аляска. В него живеят над 600 000 човека, а площта и е 1 477 261 квадратни километра. На фона на нашата родина, която е 110 000 квадратни километра този щат е истински гигант, като също така е и най-големият в страната.

Аляска и Хавай са двата щата, които не са съседни на останалите 48 щата в Северна Америка. Първите нейни посетители според историята са руснаците, а САЩ я купуват от Русия на 9 април 1867 година за смешните в днешно време 7.2 милиона долара. Тогава със сигурност парите са имали многократно по-голяма стойност от днес, така че сумата за времето си е била доста сериозна. Денят на Аляска се празнува на 18 октомври всяка година.

Публикувано в Други, История, Свят с етикети Аляска, Америка, да науча, интересно, любопитно, най-големия щат, най-големият щат в Америка, САЩ, Свят, Северна Америка, щат, щатове. Постоянна връзка.