Кой е най-богатият човек в света?

26
Добави коментар

Кой е най-богатият човек в света?

В момента, когато пиша тази статия, най-богатият човек в света е Карлос Слим. Той е мексикански бизнесмен, който е и изпълнителен директор на телекомуникационните компании „Telmex“ и „America Molvil“. Също така има много участия и в други дружества в Мексико, както и различни бизнес интереси на други места по света. В Латинска Америка „America Molvil“ е най-големият мобилен оператор, а през 2010 година състоянието на Карлос Слим се оценява на 49 милиарда долара.

За една година състоянието му нараства с повече от 20 милиарда и през 2011 година то е оценено на 74 милиарда долара. Може да се каже, че богатството му се дължи най-вече на баща му, който е ливанец и на 14 годишна възраст емигрира в Мексико. Още от ранна възраст той обучава сина си в бизнеса и Карлос Слим на 12 годишна възраст купува първите си акции на мексиканска банка. В началото на кариерата си се занимава със строителство, недвижими имоти и добив от мини.

Публикувано в Други, Пари, Свят с етикети 2010 година, 2011, America Molvil, Telmex, долар, долари, инвестиции, интересно, Карлос Слим, любопитно, мексикански бизнесмен, милиарди, милиони, мобилен оператор, мобилни опертаори, пари, телеком, телекоми. Постоянна връзка.