Интериорен дизайн на апартамент с квадратура 85м2

29
Добави коментар
mymx
mymx

Един интериорен проект за апартамент с чиста квадратура 80 кв.м в гр. София, за младо семейство плод на съвместната работа на интериорна фирма и инж-диз. Яна Мечкарова.
Апартаментът включва антре, спалня, голяма дневна свързана с кухня, баня, тоалетна и още една малка стая, предвидена за бъдещите наследници, която засега не е на фокус. Като цяло младите собственици са добре ориентирани стилово и имат ясни идеи за цветовото изграждане. Като базови бяха заложени монохромните цветове-бяло и сиво. Предпочитанията им клонят към модерна визия, минималистично звучене на мебелите и много функционализъм. Склонни да експериментират и да приемат дръзки предложения да декорация на елементите на интериора.
Подовата настилка в антрето, дневната и кухнята е гранитогрес 60х60см. За декорацията стените основно е заложено на ефектните мазилки. Навсякъде в жилището е обърнато специално внимание на таваните. В антрето е проектиран специален таван , който да подчертава дължината му, създавайки подчертана перспектива чрез вертикалните ламели, поставени по ширината му. Окаченият таван с обособени светещи зони и скрито осветление в спалнята е основният елемент, около който е изградено цялото пространство за почивка. В дневната има две зони: трапезария и кът за отдих. Те също са подчертани от образуваните ниши със скрито осветление в тавана. Своеобразен акцент в дневната е светещото пано с градски пейзаж над ниската мека мебел. Камината е разположена на границата на двете функционални зани в помещението, за да внася уют по всяко време и занимание.
Мебелите в цялото жилище са от МДФ лак гланц и мат. Изключително обобщени са като форма и подсилват изчистената линия като концепция. В спалнята е разработен специален ТВ шкаф – тоалетка, така че огледалото да е скрито и козметиката на дамата да е прибрана винаги. Гардеробът тук също е с много интересно решение за отваряне: комбинация от обикновено отваряне на панти с отваряне тип“Хармоника“. Това ни позволи да създадем такъв изглед на вратите и ритмичност във формите.
Търсейки най-доброто решение за всяко едно помещение, в процеса на работа се родиха много идеи и разнообразни варианти за постигане на общата ни цел – един красив, удобен и функционален дом. Вижте вариантите, които разработихме, съобразявайки се с желанията на нашите клиенти.