Блогът на crawler :: Кралска кобра

3
Добави коментар

Кралската кобра рядко напада човек ,но едно ухапване съдържа толкова отрова ,да повали слон.
Изглежда не справедливо ,че животно което може буквално да се „изправи“ и да погледне човек в очите е също и едно от най-отровните на планетата,но всъщност това доста точно описва Кралската кобра.Ето малко характеристики:
Тип: Влечуго
Диета: Хищници
Средна продължителност на живота в природата: 20 години
Средна дължина: 13 фута (4 м)
Тегло: До £ 20 (9 кг)
Знаехте ли? Синтетична отрова на кобрата се използва в болкоуспокояващи лекарства и лекарства за артрит.

Кралските кобри могат да достигнат до 18 фута (5,5 метра) с дължина, което ги прави най-дългите от всички отровни змии. Когато се сблъскат, те могат да изправят до една трета от техните тела направо от земята и все още да се движат напред за да атакува. Освен това отварят своите качулки и съскат с пронизващ звук,който прилича много на ръмжене на куче.
Тяхната отрова не е най-мощната сред отровните змии, но размерът на токсина,който могат да инжектират с едно движение-до две десети от течни унции (седем милилитра), е достатъчно, за да убие 20 души, или дори слон. За щастие, царските кобри са срамежливи и почти винаги избягват хората освен в случаите когато се защитават.

Кралските кобри живеят най-вече в тропическите гори и равнини на Индия, Южен Китай и Югоизточна Азия, като техните разцветки може да варират значително според региона. Живеят в дървета, на сушата, и във вода и се хранят предимно с други змии. Освен това ядат гущери, яйца и дребни бозайници.
Те са единствените змии в света, които изграждат гнезда за техните яйца, които пазят жестоко, докато се появяват новоизлюпени.

Кралските кобри известни защото са най-популярния избор на змиеукротители от Южна Азия.Змиеукротителите използват флейта за да демонстрират различни номера с кобрите,които всъщност са глухи и не са привлечени от музиката ,а от формата и движенията на флейтата.