Лек за всички болести.

57
Добави коментар

Знаете ли, че съществува средство, което може да се нарече лек за всички болести? А основното предимство на това прекрасно средство е, че то е естествено и достъпно за всеки, който иска да подобри качеството на своят живот.  Става въпрос за покълналите зърна от пшеница(кълнове) – едно от най-добрите средства против стареене.

 Кълновете – това не е изкуствена добавка с добавени витамини, и най-вече не е лекарство, а храна която постъпва в тялото в най-активното си състояние. Кълновете не лекуват определена болест, те се отразяват на целият организъм, на цялостното му състояние, и по този начин лекува и болестите на този организъм. Това е едно от най-добрите средства за лекуването на почти всички болести и предотвратяването на стареенето – продукт, който идеално се абсорбира от тялото ни,  като възстановява болните тъкани и системи в нашият организъм. 

Храненето с покълнали зърна или както са по известни – кълнове, насърчава активно дълголетието, връща остротата на зрението, премахва вредните вещества от организма, нормализира чревната флора, премахва всички възпалителни процеси, стимулира резорбцията на различни  злокачествени образувания, обогатява кръвта с кислород, подобрява имунитета и издръжливостта, нормализира обмяната на веществата, подобрява потентността, лекува чупливите нокти и загубата на коса, стабилизира цялата система и подмладява организма , нормализира киселинно-алкалният баланс и компенсира липсата на витамини и минерали.

При консумирането на кълнове, човек получава хранителните вещества в най-достъпната им и лесно усвоима форма като съставът им е най-балансиран, за разлика от другите зърнени култури. Можете да ги използвате, както в чист вид така и в салати, но винаги на празен стомах,  на малки порции и ги дъвчете добре. Да се получат кълнове е сравнително лесно. Има много начини за поникване на семената от  всякакви зърнени култури. Ето един от най-простите:

Преди поникване на семената, трябва да премахнете повредените зърна и всякакъв друг боклук, измийте добре и накиснете за една нощ. На сутринта отново измийте докато водата в която са кълновете стане прозрачна, поставете в сито и ги покрийте с влажна кърпа. Същата вечер ще има поникване. Дължината на зародиша трябва да е до 2 мм.Съхранява се в хладилник не повече от 1-2 дни.

Но дори и кълновете имат някои противопоказания въпреки ,че са една от супер лечебните храни – макар и в редки случаи и при алергичност покълналите кълнове не могат да се ядат ако имате язва на стомаха и алергии свързани със зърнени храни и не забравяйте, че те не са  съвместими в такива случаи с мед, цветен прашец, пчелно млечице, прополис, както и с , жен-шен, златен корен, и мляко.
Ако не сте алергични, можете спокойно да се насладите и да извлечете всички ползи за здравето на вашето тяло , които предоставя консумирането на кълнове.
При редовно използване на кълнове във менюто, ще избегнете много заболявания, ще се радвате на дълголетие и пълноценно здраве.