няколко минутки релакс. . . . :: Срокът за свързване на касовите апарати към НАП остава 30 септември

34
Добави коментар
morskibriz
morskibriz

23.03.2011 12:22 –
Срокът за свързване на касовите апарати към НАП остава 30 септември

Да ви предупредя и напомня за :

 

Няма да има удължаване на срока за свързване на касовите апарати на търговците регистрирани по ДДС.
Той остава 30 септември.

Това обяви Тодор Табаков член на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). По неговите думи търговците, които изпуснат този срок ще трябва да заплатят глоба от 1000 лв.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов призова Националната агенция за приходите (НАП) да насочи проверките си към фирмите, за които има реални данни за данъчни злоупотреби. Според него не е редно данъчните да влизат при коректните фирми и да нарушават процеса на работа. От БТПП заявиха, че фирмите все още не са взели на сериозно процеса по свързването си към НАП и призоваха търговците и производителите да не чакат последния срок за да направят това.

Вчера от НАП поясниха, че 300 хил. касови апарати трябва да бъдат свързани към мрежата на приходната агенция, след като през януари това направиха бензиностанциите.
От агенцията обявиха, че по-новите касови апарати лесно могат да бъдат модифицирани за безжична връзка към НАП, но ако са по-стари то по-евтино цялостната им замяна.

Според последни изчисления една такава модернизация на касовите апарати ще струва на търговците 70-100 лв., като сумата ще бъде изплатена от собственика на устройството. От промишлената палата твърдят, че разходите за ново устройство са минимум 250 лв. .

Все пак от приходната агенция успокоиха бизнеса,
че разходът по закупуването на електронните устройства
или тяхната модернизация ще бъдат включени като разход
за фирмата, който ще се приспадне от данъците.

От www.livenews.bg/business/s/19908578-Srokat_za_svarzvane_na_kasovite_aparati_kam_NAP_ostava_30_septemvri.html