Първите коментари за “Sucker Punch: Измислен свят”

8
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

От утре по родните екрани ще се завърти петият проект на режисьора Зак Снайдер “Sucker Punch: Измислен свят”. Младият творец успя да привлече вниманието на киноманите към себе си със спартанската комикс история „300”. След това погали самочувствието на гийковете с подробния и на моменти труден за проследяване (или всъщност изтърпяване) прочит на графичния роман „Пазителите”.

По-късно дойде и първият му анимационен експеримент с фентъзи насоченост „Легенда за пазителите”, който миналата година не успя да стигне до родните кина, а на запад си спечели доста смесени ревюта.

Сега идва редът на “Sucker Punch: Измислен свят”. История а ла „Алиса в Страната на чудесата”, която комбинира в себе си: дракони, нинджи, бягство от реалността, лудница, военна артилерия и Емили Браунинг в компанията на още няколко красавици. Трейлърът показваше, че този микс ще е труден за преглъщане. Тази теза се потвърждава и от текстовете на първите критици, писали ревюта за лентата. Часове преди световната премиера на нетипичната история, регистрираните професионални оценки в rottentomatoes.com са едва 4.

Ето ги и тях:

„Чувствителност, която примесва комикс жанра с този на видеоигрите. Всичко това е обогатено с величествеността на оперна постановка и доза сериозност, която придава изненадваща емоционална тежест на филма”, пише Маршал Файн, Hollywood & Fine.

„Режисьорът Зак Снайдер ни дава възможност да надникнем в главата му, която се оказва пълна с всевъзможни поп културни и техничарски елементи”, твърди Ник Шагър, Slant Magazine.

„Един еротичен трилър, лишен от еротика и трилър, осъществен в стилистиката на видеоигра. “Sucker Punch: Измислен свят” е „Последният повелител на въздуха”, но с бюстие!”, иронично отбелязва топ критикът Роджър Мур, Orlando Sentinel.

„Поведен от иначе талантливия Зак Снайдер, филмът е несвързан идеологично и тематично. И не успява да открие подходящия тон и ритъм”, твърди Емануел Леви, EmanuelLevy.Com.

Чакам и вашите коментари ако решите да гледате “Sucker Punch: Измислен свят” през уикенда.

Премиера в България: 25.03.2011 (Александра филмс / Warner Bros. Pictures )

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂