Идат! Бандата на Мечо Пух!

1
Добави коментар
jessy_joy
jessy_joy

Плюшени. И максимално еко

Може би това са едни от най-очарователните превъплъщения на любимите ви анимационни герои от филмчето на „Уолт Дисни“ и според създателите си, те са възможно най-малко вредни за околната среда. Шайката на Пух е представена от Мечо, Тигър, Прасчо и Йори – в мека, сърцеразтупкваща форма.

Фирмата, която се посвещава на идеята за производство на детски стоки от еко материали, се нарича miYim. За оцветяването на мечопуховските герои, направени от органичен памук, са използвани тъканно-реактивни бои, които оказват минимално въздействие върху околната среда и не съдържат тежки метали.

Идеята на подобни багрила, създадени от синтетични химикали, е, че образуват ковалентни връзки с целулозните или протеинови молекули на памука. Тази връзка е много здрава, и в нашия случай ни интересува, защото въпросните бои не пускат при навлажняване. Съответно, тъканите, оцветени с тях, изискват много по-малко вода за изпиране, което перфектно пасва на екологичния профил на симпатичните играчки.

И макар че за съжаление подобни синтетични оцветители не са изцяло еко, можем да се съгласим с твърдението, че след естествените багрила, те са възможно най-приятелски настроени към природата. Въпреки това трябва да отбележим, че някои хора проявяват алергии към тях.

Е, подкупиха ли ви поне малко сладките муцуни на „Дисни“? Разгледайте ги една по една в галерията 🙂