Вечна младост за десерт?

44
Добави коментар

Подмладяващата козметика с добавени съставки като антиоксиданти, колаген и еластин е отдавна познат подход във борбата за вечно млада кожа. А как ще ви прозвучи  да смесите удоволствието от вкусната храна със споменатите по-горе съставки? – Това е новата  ултрамодерна тенденция която се задава.Например в Япония, в някои ресторанти можете да намерите ястия с добавка на колаген. Този  вид протеин обикновено се произвежда естествено от тялото и придава на кожата здравина и еластичност като така осигурява и защита срещу стареене.

Но някои експерти смятат че допълнителният прием орално чрез храната ще засили тези ефекти.

 
 

В едно необичайно меню в стил „Яжте за да останете млади“, например присъства кифла пълна с колаген и шоколадова глазура, както и салата от морски водорасли с добавени колаген и еластин под формата на пикантен сос.

 Въпреки това, учените не споделят тези виждания, те са на мнение, че кожата е малко вероятно да се възползва и да усвои колаген чрез перорален прием. Според тях, колагенът -(който е вид белтък), се  разгражда в организма до аминокиселини, както например месото и рибата.

Затова е най-добре желаещите да запазят своето здраве и младост да консумират храни богати на естествен колаген, като например –  мляко, млечни продукти и риба.