Прогнози футбол. Футболни прогнози, Новини и Залози

8
Добави коментар

След дъжд качулка играхме футбол и сложихме шест на Грузия Българският национален отбор по футбол разби Грузия с 6:2, след като отбеляза шест гола само за 45 минути в последната си световна квалификация. „Трикольорите” водеха с 6:1 на почивката и така бързо-бързо си решиха мача. За тяхно съжаление обаче резултатът бе без абсолютно никакво значение, тъй като се сбогуваха с Мондиал 2010 още миналата седмица в Кипър.

Хеттрик за България реализира Димитър Бербатов, с две попадения се отчете Мартин Петров, а едно отбеляза Станислав Ангелов. Повечето голове дойдоха след трагични грешки на грузинската защита, и особено на стража Ломая. Те буквално предоставяха топката на родните национали, които пък истински се забавляваха на терена и показаха частици от най-добрия си футбол.

Бербатов откри в шестата минута, след това Марто Петров добави гол в 13-та, а отново Бербо се записа в 23-та. Последваха попадения на Станислав Ангелов в 32-та, Митко Бербатов оформи хеттрика си в 35-та, а Мартин Петров реализира шестия в 44-та.

След отчайващия старт на мача, и получените три гола до 23-та минута, грузинците направиха смяна на вратаря след половин час игра, но и това не им помогна, като и титулярът, и резервата му получиха по три гола в мрежата си до края на полувремето. Макар че успяха да вкарат по един гол в двете части на срещата, грузинците нямаха много идея, като в 56-та минута останаха и с човек по-малко, след два доста безумни жълти картона на Хмаладзе.

Естествено, през вторите 45 минути тонусът сериозно падна, грузинците се разписаха от дузпа, а българите пропуснаха куп изгодни положения. Капитанът Бербатов очевидно изгаряше от желание да бележи още и още, и се ядосваше сериозно за пропилените ситуации, но така и не успя да се доближи максимално до водещия реализатор за България Христо Бонев. Бербо обаче е много близо до 48-те попадения на Бонев и съвсем скоро ще има шанс да постигне тази своя цел.

В мразовитата софийска вечер около 1000 зрители се престрашиха да седнат на трибуните на стадион „Васил Левски”, но и те всеотдайно се радваха на головата фиеста, последна за този квалификационен цикъл.