Кои са 10-те най-неподходящи животни за отглеждане у дома? – Блог [lapichki.com – Сайт за вашите домашни любимци]

48
Добави коментар
Caty
Caty

Кои са 10-те най-неподходящи животни за отглеждане у дома? Раздел: Други Категория: Любопитно
  Има редица животни, които са приятна компания у дома, но съществуват и такива, които е по-добре да си останат в природата, тъй като са опасни и непридвидими. Ето списък с 10-те най-неподходящи представители на животинския свят за домашни любимци:  10. Лисицата – въпреки че може да се дресира, не може да ѝ се има напълно доверие. Тя е опасна, особено около деца. Освен това има и силна миризма, по-силна от тази на фретките.   9. Алигаторите и крокодилите – на дължина могат да достигнат повече от 4 м. Огромните им размери не са единствената причина (както се досещате), поради която не е желателно да се отглеждат у дома. Освен това те могат да Ви откъснат някой крайник, да Ви съборят на земята с опашката и да Ви убият. 
  8. Кинкажуто – то принадлежи към семейство Енотови. Има много остри зъби и може да бъде агресивно. Кинкажуто е активно през нощта, а през деня не обича да бъде събуждано. 
  7. Вълци и койоти – за разлика от техните братовчеди – кучетата, те са твърде диви и не могат да бъдат одомошени, тъй като действат инстинктивно винаги. Могат да убият възрастен лос и да усетят кое е болното животно в стадото, въпреки че то не дава ясни признаци. 
   6. Прилепите – въпреки че са симаптични на външен вид, тези създания не са подходящи за домашни любимци, тъй като са преносители на различни болести, които се предават на хората, като бяс. Те няма как да бъдат отглеждани в клетка, тъй като са много активни през нощта. 
  5. Коатито – принадлежащо също към семейство Енотови, то е много активно животно с остри зъби, което не се поддава на обучение. 
    4. Мечките – въпреки че могат да бъдат дресирани, не може да им се има доверие. Те стават доста големи животни и могат да Ви убият лесно. 
  3. Отровните змии – с едно ухапване, тези влечуги могат да Ви убият, тъй като обикновено противотровата не е на близо. Освен за Вас те могат да бъдат опасни и за съседите, ако бъдат изпуснати по невнимание. 
  2. Големите котки (пуми, лъвове, тигри, леопарди и др.) – те са силни, трудни за опитомяване животни. Решат ли, че са гладни, а нямат храна наблизо, лесно могат да Ви набележат за подходяща плячка. 
  1. Приматите (лемури, бабуни, шимпанзета, маймуни) – въпреки че имат много общи черти на външен вид с хората, те не са идеалната компания у дома. Те могат да Ви ухапят внезапно, като се ядосат започват да крещят и освен това са преносители на много болести.Източник: www.exoticpets.about.comКлючови думи:най-неподходящи животни у дома, горила, големи котки, отровни змии, мечки, коати, прилепи, вълци, койоти, кинкажу, алигатор, крокодил, лисица