АЛКОХОЛИЗЪМ – Билко Лечение

1
Добави коментар
d_b_g_
d_b_g_

                      АЛКОХОЛИЗЪМ
          Aлкохолизмаът е опасна и трудно лечима болест. При нея няма възрастови групи, дори много млади хора се поддават на този порок където има непредвидливи и опасни последици. Близките на алкохолиците трябва да бъдат внимателни с тях, защото не се знае как може да им подейства алкохола. Билколечение при алкохолизъм:
          Корен от миризлива теменуга и 2 дафинови листа се заливат с 250 мл. ракия след което се оставят да престоят 2 седмици. На болния алкохолик се дава по 1 чаша от тази настойка. По този начин болният чувства отвращение към алкохола.
          Една ч. лъж. листа от билката копитник се смесва с 2 ч. лъж. нарязана на ситно зелена кора от плода на орех. От получената смес 1 ч. лъж. се залива с 4 л. вино. Запомни:  растението копитник при големи дози е отровно, затова дозировката трябва да се спазва стриктно.
         Във алкохола които консумира болния се слагат предварително без той да знае, няколко листни въшки. (Тези листни въшки са по вечно зелени растения, както и по малините). Те имат много неприятна миризма. Затова след като престоят няколко часа в питието което ще бъде консумирано от алкохолика, те предизвикват отвращение и непоносимост към алкохол.