Love.NET – Страхотен.ФИЛМ

6
Добави коментар
krisi_d
krisi_d

Ако трябва да се определи с една дума, то Love.NET е безспорно страхотен, съвременен филм, който поставя наболели проблеми, изпълнен със забавни моменти и доста поуки.  Хората, които не са го гледали може би ще искат да им кажа нещо, което да ги заведе до касите на киното. Но истината за този и за много други филми ще останат лично мение на автора.

Филмът ще е актуален поне още 10 години напред. Ако кажем, че децата ни не прекарват огромна част от времето си в мрежата, ще излъжем. Ако кажем, че семейства не се разпадат заради интернет флиртове, отново ще излъжем. А ако сложим ръка на сърцето и заявим, че интернет не предлага платени ласки – в този момент би трябвало да ни порази мълния.

Режисьорът Илиян Джевелеков по блестящ начин успява да разкаже 4 истории, които са ежедневие за много семейства. Някои биха казали, че той ползва тривиален захаросан край, но какво видях аз всъщност. На излизане от залата нямаше човек, които да не е усмихнат и да не е запомнил някоя от култовите реплики във филма (като „Ще ти правя садо-мазо!“). Което от своя страна говори, че макар някои да го наричат изтъркан, този финал продължава да стопля сърца и до днес т.е. работи!

За продуктовото позициониране, за което толкова бях се наслушала, че очаквах едва ли не на екрана да видя гърдите на Диляна Попова, няколко лаптопа, още толкова банки и за финал една сладкарница. Е, оказа се, че нещата отново са пресилени. В ума ми се прокрадна въпроса – дали, ако филма не беше композиран по този лек и ненатрапчив начин от към стоки, щеше да има такъв интерес към него и нямаше ли да намерим за какво друго да го критикуваме. Отговор няма как да получа.

Актьорите:

Христо Шопов – блестящ

Захари Бахаров – страхотен

Лилия Маравиля – най-добрата

Койна Русева – вглъбена до болка

Диана Добрева – получи подарък от съдбата

Лора Чешмеджиева – млад талант с голямо бъдеще

Диляна Попова – след края на филма голяма част от аудиторията се прибра, за да я потърси в интернет

Смях, сълзи, бой, шамари, раздели, пари, секс, изкуство… това са много малко от нещата, които лентата засяга. Но излизайки от залата случайно чух разговор между симпатична двойка млади хора: Дали отношенията ни щяха да са същите без Facebook и Skype? – силно казано е, че съм чула разговор, защото от устата на момчето не излезе отговор. Е, аз продължавам да си задавам този въпрос, но като че ли времето дотолкова ме е облъчило, че и аз не мога да дам отговор.

P.S. Не ангажирам никого с мнението си. Според мен Love.NET си заслужава. А и няма как да подминем факта, че 3 дни след премиерата на филма той е видян от над 22 300 българи. С мен те станах 22 301. Чудно ми е колко ли ще са след седмица?

BLife.bg