ЗДРАВЕ НЮЗ: 15 бързи съвета как да отслабнем за месец

16
Добави коментар

1. Заменете белия хляб с пълнозърнест: Калориите са същите, но в белия има много по малко фибри, които помагат да не се чувствате гладни за по-дълго време.

2. Махнете горната част на сандвича си: Сандвичът се е превърнал във всеобщ бърз обяд за много хора. Махнете горната филиика на сандвича и вместо досегашната плънка сложете няколко листа от марула с подходящ дресинг. Резултатър е 100 калории по-малко и достатърюно количество протеини, които да спомогнат ослабването.

3. Орежете бекона: Ако за вас няма нищо по хубаво от сандвич с бекон в неделната сутрин, сменете до сега използвания бекон с някой по-сух, на който също трябва да нахнете мазната част. Така ще си спестите 250 калории. Изпечете го на грил вместо да го изпържите, това също намалява калоричността му.

4. Бройте това, което ядете: Това е нов вид дневник на храната. Ако си записвате какво и колко ядете, е много по-лесно да следите количеството и качеството на изяденото от вас.

5. Откажете се или сменете гарнитурата: Ако ядете къри например, се откажете от хляба, което ви спестява около 400 калории.

6- Заменете сметаната със нискомаслено мляко: Така ако в една лъжица сметана (около 18 грама) има 170 калории, в същото количество нискомаслено мляко има 22 калории, което го прави почти обезмаслено.

7- Не пропускайте закуската: Проучванията за пореден път ни показват, че пропускането на закуската не води до отслабване, а напротив спомага за качването на килограми. Много по-вероятно е да се изяде някое богато на захари дисертче или кексче ако пропуснеш закуската.

8. Хидратирайт се: Стоенето жаден често може да се сбърка с чувството на глад. Най-добрият вариант е да се пие вода между яденията. Между литър и половина и два е минималното количество, което трябва да се приема на ден.

9. Намелете алкохола: Ако сте в някой нощен клуб, но искате да продължите със здравослония начин на живот, си поръчайте тоник с нещо освежаващо или ниско калоричен сок. Така поне малко ще успокоите съвестта си. Безалкохолните бири набират все повече популярност и стават все по-лесно достъпни. В някои от тях има само около 24 калории за 100 мл.

10. Намалете захарта в чая или кафето: 5 чаши с кафе или чай със захар добавят около 500 калории, без да споменаваме бисквитките, които изяждаме с тях. Намалете захарта, а не я замествайте с подсладители, доказано е, че те само раздразват апетита ни.

11. Внимавайте със сиренето: Сиренето е изключително калорично, затова го използвайте само за заливка. По-добре поръсете една здравословна салата с Пармезан, отколкото да хапнете нещо с Маскарпоне.

12. Яжте плодовете, не ги пийте: Една чаша от 200 мл с прясно изцеден портокалов сок се приема като един от 5-те ни дневните ни плодове или зеленчуци, но има 100 калории. 5 чаши със сок няма да ни заситят така както изядените плодове.

13. Време за вино: Може да е разпускащо след тежък ден, но се отразява на килограмите. Заменете чашата от 250 мл вино с такава 125 мл нискоалкохолно вино, смесено с газирана вода. Така ще си спестите 200 калории и количеството приет алкохол.

14. Придържайте се към черния шоколад: Ако се нуждаете от шоколад (което по някога е неизбежно), се придържайте към черния. На много хора е необходимо по-малко количество от него, за да се чувстват доволни. За сравнение в две блокчета черен шоколад има 60 калории, а в млечния 265. Коляма купа с шоколад и сметана може да достигне до невероятните 500 калории.

15. Внимавайте със соковете в кутии: Купените от магазина сокове може да съдържат по 300 калории в една чаша. Използвайте ги за ядене, не за пиене. Може да ги смесите с нискомаслено мляко, горски плодове или половин банан.

Източник: Mirror