Топ 10 на най-лоялните породи кучета – Блог [lapichki.com – Сайт за вашите домашни любимци]

72
Добави коментар
Caty
Caty

  „Най-добрият приятел на човека е кучето“ – тази фраза никога няма да загуби смисъл. Филми като „Ласи“ и „Хачико“ я потвърждават изцяло. Лоялността е характерна черта за всички кучета, но има няколко породи, които изпъкват сред другите. Ето списък с 10-те породи, които са най-лоялни и привързани към своите стопани.

  1. Коли – това е една от най-популярните породи кучета в света. Нейните представители стават световно известни със сериала „Ласи“. Те се привързват много към всички членове от семейството. Към другите домашни животни също приятелски настроени, но с непознати се държат резервирано.
 

 

  2. Немска овчарка – тя е интелигентно куче, готово винаги да защити своя стопанин. Представителите на породата се поддават  лесно на обучение. Те са добри пазачи и полицейски кучета.
 

 

  3. Лабрадор ретривър – той е приятелски настроено и лояно куче, което се отнася подозрително с непознати. Това е перфектно куче за семейства с деца.
 

 

  4. Епаньол бретон – той е весело и енергично куче, което обича компанията на своите стопани.

 

  5. Бигъл – енергично и игриво куче, бигълът не обича да остава дълго време сам. С непознати се държи резервирано, но никога агресивно. Има отличен нюх, което го прави и добро полицейско куче, тъй като може да открива наркотици.
 

 

  6. Боксер – той е смело куче, което се привързва много към своите стопани и има нужда от тяхната компания и внимание.
 

 

  7. Кувас – името на породата идва от турска дума за пазач. Тези кучета са отлични охранители, с приятен характер. Ако искате да имате куче полицай – това е Вашето куче, тъй като той обича да „патрулира“ около къщата, повече отколкото да лежи на дивана.
 

 

  8. Дакел – това е много весело, любопитно и умно куче, което обича да бъде със своите господари. През Средновековието представителите на породата били отглеждани за лов на язовци и лисици, откъдето идва и името им – „ловец на язовци“ в превод от немски.
 

 

  9. Санбернар – той е отличен спасител в планината и верен приятел. С непознати се държи резервирано, което го прави добро куче пазач.
 

 

  10. Йоркшир териер – той е интелигентно куче, което въпреки малките си размери е доста смело. Привързва се силно към своите стопани, а с непознати се държи подозрително. 
 

 

Източник: www.buzzle.com