Моето местенце

3
Добави коментар

Когато ви споходи тъга,оставете я да постои малко, но не и да ви обсеби.

… “ Аз съм роден за успех,а не за поражение.
Роден съм за да бъда с гордо вдигната глава,а не да се отказвам пред всяка трудност.
Роден съм за да позная вкуса на победата, а не да хленча и да се оплаквам.
Колко глупав съм бил,когато съм стоял отчаян на кръстопът и съм завиждал на успелите и богатите.Нима те притежават необикновени способности, рядък ум, силен кураж, завидна целеустременост и други качества, които ги няма в мен? Или им е дадено повече време за изпълнение на грандиозните им планове?
Или сърцата им изпълнени с чувства, а душите с любов ?НЕ!Бог няма любимци!Всички сме създадени еднакви.Сега вече знам,че тъгата не е спътник само на моят живот.Дори и при най-мъдрите и успели хора на света има моменти на тъга и страдание,но те за разлика от мен,разбират че няма покой без усилие,почивка без работа,смях без тъга,победа без борба.Това е цената което плащаме за да живеем.
Имаше време,когато плащах тази цена с охота,но постоянните разочарования и поражения подтиснаха моята увереност и мъжество,така както капки вода разрушават с времето здравият камък.

Сега всичко това остана далеч по назад и аз вече не съм жив мъртвец ,който винаги живее с отрицателното и да се крие зад жалки оправдания,които годините превръщат в пепел.
Никога вече няма да се самосъжалявам или да се подценявам.“

Из ..Ог Мандино “Величайший торговец в мире-2″.